Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Werkzaamheden Oude Torenweg OOK een ramp voor OV-Reizigers + Vervolg' Bron foto: Gemeente Alblasserdam
10nov 2017

Werkzaamheden Oude Torenweg OOK een ramp voor OV-Reizigers + Vervolg

ALBLASSERDAM - We lezen de laatste weken op verschillende plaatsen in de plaatselijke media dat de werkzaamheden aan de Oude Torenweg Alblasserdam in en uit, veel files opleveren, als men met de auto het dorp uit wil, en de Oude Torenweg alleen open is voor inkomend verkeer, maar schrijver dezes heeft inmiddels ook van meedrere kanten gehoord, dat ook het openbaar vervoer grote last ondervindt van de werkzaamheden aan de Oude Torenbrug. Hieronder twee voorbeelden in de vorm van twee gesprekjes van fictieve reizigers:

Maandagochtend 6 november: Reiziger A moet 's ochtends naar een afspraak in Eindhoven.
- Reiziger A: "Waar kan ik het beste opstappen om de bus het dorp uit te pakken?"
- Reiziger B: "Bij de halte bij het Makado, dan rij je met die bus zo het dorp uit."
- Reiziger A: een half uur later: "Dit was toch een goede verbinding het dorp uit? Nou, de bus is er al een half uur over aan het doen om over de Dam het dorp uit te komen. Ik haal mijn afspraak op deze manier nooit."
- Reiziger A aan de telefoon tegen Reiziger B wat later diezelfde ochtend: "Hoi, wil je het laatste nieuws weten? Doordat de bus het dorp niet uitkwam, vanwege de drukte miste ik mijn trein, en kwam ik zo een uur te laat op mijn afspraak......
- Reiziger B: "Gelukkig had je geen sollicitatie gesprek....."

Dinsdagavond 7 november: Reiziger A wil 's avonds naar een Concert in Hilversum:
- Reiziger A: "Pa, kan je me straks even naar de Snelbushalte bij de brug van Papendrecht brengen, dan ga ik met de Interliner naar Utrecht en vandaar verder."
- Vader: "Prima, maar wel op tijd weg."
- Reiziger A als ze op de Dam zijn aangekomen: "Hoe komt het dat het hier nu weer zo druk is?"
- Vader: "We komen de Dam niet af, kijk eens hoeveel auto's er richting Landvast en Nieuw-Lekkerland rijden, daar is niet tussen te komen."
- Reiziger A: "Maar haal ik de Interliner nu nog wel......?"
- Vader als ze het dorp uitzijn en Papendrecht in willen rijden: "Wat een drukte, nu halen we die Interliner nooit meer, ik breng je wel naar de trein..."

Gelukkig was de Reiziger nog wel op tijd bij zijn Concert.

Dit zijn twee voorbeelden van de moeilijkheden die een reiziger met het openbaar vervoer ondervindt als hij 's ochtends en dus ook 's avonds het dorp uit wil, en graag op tijd op zijn afspraken wil zijn.

Kan de gemeente dit nu echt niet anders regelen......? Misschien tijdelijke verkeerslichten op de drukke punten.....? 

- Reiziger A: "Hoe lang duurt deze ellende trouwens?" 
- Reiziger B: "Maak je borst maar nat, minstens tot einde van deze maand." 

Donderdagavond 9 november 2017: Reiziger A belt Reiziger B om naar "Pathe te gaan:
- Reiziger A: "Hoi, als je nu snel naar de bushalte komt, gaan we nog even naar de film."
- Reiziger B: "Ja, leuk, ik kom eraan."
- Reiziger A is even later bij de bushalte: "De bus is al weg, hij was weer eens te vroeg......"
- Reiziger B, die hijgend komt aanrennen: "Nou mooi is dat......., kunnen we wel naar huis gaan, want als we de volgende bus nemen, komen we met de drukte op de Dam nooit meer op tijd bij Pathe."

Maandagochtend 13 november 2017: Vader brengt Reiziger A naar bushalte in Papendrecht:
- Vader: "Kijk eens op de klok, we staan al een half uur in de file, dat wordt weer een probleem."
- Reiziger A als hij bij de bushalte uitstapt: "Zo dat was een record, anderhalfuur van Alblasserdam naar deze bushalte in Papendrecht....."

Net als bijna iedereen uit de Drechtsteden stond deze ochtend Reiziger A in deze file, en was dus anderhalf uur te laat op zijn school......

Dinsdagochtend 14 november 2017: Reiziger A belt Reiziger B op station van Dordrecht:
- Reiziger A: "Hoi, snap jij het nog? Ik ben ongeveer op dezelfde tijd als gisteren van huis gegaan, en nu heb ik absoluut geen vertraging, ik ben zelfs te vroeg...."
- Reiziger B: "Ja, ik snap het wel, beter weer, geen of nauwelijks ongelukken, dus een betere verkeersdoorstroming, en misschien zijn er een hoop reizigers wat eerder van huis gegaan...... Prettige dag verder."

   Deel dit bericht met je vrienden!