woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

60-Jarig huwelijk familie Udo

7 december 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op 7 december aanstaande zijn Fier Udo (79 jaar) en Bep Udo – van Gessel (78 jaar)  60 jaar getrouwd. Ze hebben elkaar leren kennen op de kermis in Tiel. Daar is Bep geboren. En, zoals dat toen gebruikelijk was, ging zij onder begeleiding van haar ouders. Maar Fier had al een oogje laten vallen op de 14 jarige Tielse, het was liefde op het eerste gezicht en die liefde is nooit meer over gegaan.

Hoewel in Tiel getrouwd, verhuisde het echtpaar om economische redenen naar Alblasserdam, waar een mooie nieuwe flat wachtte en een nieuwe baan bij de Kabelfabriek, waar hij aan de slag ging in het onderhoud. Later werd er verhuisd naar de “Drentse buurt”, waar ze altijd met veel vreugde aan terug denken. Na sloop van de wijk werd een nieuwbouw woning betrokken in de vernieuwde Drentse buurt.

Fier kijkt ook steeds met trots terug op zijn loopbaan bij de Kabelfabriek. Hij moest echter op zijn 40ste jaar al stoppen met werken, want toen belandde hij in de WAO. Hij kon zich toen nog meer bezig gaan houden met zijn grote hobby: het houden van duiven, wat later is overgegaan in parkieten en kanaries.

Bep heeft zich altijd bezig gehouden met het huishouden en de opvoeding van de 4 kinderen. Verder zijn zij de grootouders van 6 kleinkinderen. Samen met hen en verdere familie en vrienden hopen ze aanstaande zaterdag 9 december een gezellig etentje te geven in Tiel. Het was burgemeester Jaap Paans die hun een felicitatie bezoek bracht.

Foto: Joop Aret.

Lees meer over:

burgemeester jubileum familie
Deel dit bericht met je vrienden!