maandag 18 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Afvalinzameling rond de feestdagen

22 december 2017 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Rondom de feestdagen treft de gemeente enkele maatregelen om vernieling en rommel op straat zoveel mogelijk te voorkomen en bewoners tegelijkertijd wel de mogelijkheid te bieden hun afval aan te bieden.

Afvalbakken deels weg of afgesloten
- Plasticcontainers worden op 29 december geleegd en daarna afgesloten. Op 2 januari gaan ze weer open.
- Textielcontainers worden geleegd en afgesloten op 30 december en worden op 2 januari weer geopend.
- Glascontainers blijven beschikbaar maar worden naast de standaard lediging op elke maandag nog extra geleegd op 23 december, 30 december en 2 januari
- De afvalbakken in de straat blijven ook beschikbaar. De hondenpoepbakken zijn wel weggehaald tot de tweede week van januari.

Inwoners die ondanks bovenstaande maatregelen zien dat er iets is vernield, kunnen dit melden via www.alblasserdam.nl/meldpunt of via telefoonnummer 14078. Bij het zien van vernieling op heterdaad, mag direct 112 gebeld worden.

Inzamelen vuurwerkafval
Om het schoonmaken van de straten te bevorderen is er ook dit jaar weer een vuurwerkopruimactie. Voor elke volle afvalzak met vuurwerkresten ontvangt u een bon voor een snack. Inleveren kan op 2 en 3 januari tussen 10:00 en 15:00 uur op het Scheldeplein, op de parkeerplaats bij de Dirk van den Broek en op de parkeerplaats achter het gemeentehuis.

Kerstboomversnippering
Kerstbomen kunt u op 10 januari tussen 13.00 en 16.00 uur inleveren op de parkeerplaats bij het Lammetjeswiel aan De Savornin Lohmanweg. Iedere kerstboom levert € 0,50 op. Alleen particulieren mogen kerstbomen inleveren, bedrijven zijn uitgesloten. De boom moet kaal zijn, zonder kluit, pot, onderkruis en spijkers.

Deel dit bericht met je vrienden!