Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ingebruikname in- en uitlaatgemalen Polder Nieuwland'
28dec 2017

Ingebruikname in- en uitlaatgemalen Polder Nieuwland

PAPENDRECHT - Maandag 18 december zijn de in- en uitlaat gemalen bij Polder Nieuwland officieel in gebruik genomen. Een kerkuil bracht de sleutel naar grondeigenaar Van Bentum, waarmee deze het gemaal in werking stelde.

In 2010 zijn Waterschap Rivierenland, grondeigenaar de heer Van Bentum, gemeenten Alblasserdam en Papendrecht en HAK B.V. gestart met het opnieuw inrichten van de waterhuishouding bij Polder Nieuwland. Nu, zeven jaar later, zijn een voorlandkering, in- en uitlaatgemalen en watergangen met een ecologische zone gerealiseerd.

Heemraad Goos den Hartog en de wethouders Koppenol (gemeente Papendrecht) en Verheij (gemeente Alblasserdam) spraken hun dank uit aan alle mensen die bij de realisatie van dit project betrokken waren. Koppenol: 'Polder Nieuwland speelt een belangrijke rol bij de waterhuishouding van het bedrijventerrein Nieuwland. De ecozone dient als waterberging bij overvloedige regenval. Ik ben bijzonder trots op het eindresultaat. Dit project is een mooi voorbeeld van samenwerking op basis van vertrouwen tussen alle partijen. '

Bron en foto: Gemeente PapendrechtDeel dit bericht met je vrienden!