Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Taalheld Ibrahim op bezoek bij wethouder' Wethouder Dorien Zandvliet taalheld Ibrahim Al Hendi
06feb

Taalheld Ibrahim op bezoek bij wethouder

ALBLASSERDAM - Op 5 februari ontving wethouder Dorien Zandvliet de Alblasserdamse taalheld Ibrahim Al Hendi op het gemeentehuis. Aanleiding was de TaalHeldenVerkiezing van Stichting Lezen en Schrijven, waar Ibrahim via provinciale verkiezingen genomineerd was. Op 25 januari ontving hij uit handen van H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden in Rotterdam de prijs in de categorie 'taalcursist van het jaar'.

Nominatie
De verkiezing werd voor de vierde keer georganiseerd en omvat drie categorieën: Bruggenbouwer, Taalbegeleider en Taalcursist. Dit jaar werden er maar liefst 174 TaalHelden genomineerd waarvan 36 doorgingen naar de landelijke verkiezing. Uit deze 36 is Ibrahim gekozen tot taalheld omdat: “Het bijna onvoorstelbaar is hoe Ibrahim, in de korte tijd dat hij hier in Nederland is, al zo goed de Nederlandse taal eigen heeft gemaakt. Daarbij deelt hij zijn kennis en ervaring met anderen - onder andere als tolk bij huisartsen - en motiveert en ondersteunt daarmee nieuwkomers”, aldus de jury.

Waardering
Wethouder Dorien Zandvliet heeft veel waardering voor deze inzet en heeft uitgebreid met Ibrahim gesproken. Natuurlijk over zijn prijs, maar ook over zijn ervaringen als nieuwe Alblasserdammer en zijn plannen voor de toekomst. Ibrahim wil graag verder studeren, om zijn werk in de accountancy dat hij in Syrië deed, weer op te pakken. "Een taalheld die ook goed is rekenen, die komt er wel", aldus de wethouder.

Taalmaatje
Ibrahim vertelt nog dat eigen inzet natuurlijk het belangrijkst is, maar contact met dorpsgenoten ook. "Taal leer je door te spreken, door te oefenen. Mijn taalmaatje heeft me daarbij geholpen". Wilt u ook taalmaatje worden? Of heeft u een taalmaatje nodig? Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) kan u er alles over vertellen. Telefoon (078) 20 21 220 of kijk op www.stichtingwelzijnalblasserdam.nlDeel dit bericht met je vrienden!