Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Royal IHC heeft eerste mijlpalen bereikt in ontwerp- en bouwproces van pijpenlegschip voor Subsea7' Het technologisch geavanceerde schip is bedoeld voor de installatie van complexe pijpleidingen
06feb

Royal IHC heeft eerste mijlpalen bereikt in ontwerp- en bouwproces van pijpenlegschip voor Subsea7

SLIEDRECHT - Royal IHC heeft de eerste belangrijke mijlpalen bereikt in het ontwerp- en bouwproces van het geïntegreerde reel lay pijpenlegschip voor Subsea7. Het technologisch geavanceerde schip is bedoeld voor de installatie van complexe pijpleidingen, zoals pijp-in-pijp systemen en electrical heating systemen. Deze kosteneffectieve technologie speelt in op de trends in de markt naar langere subsea tie-backs.

Opvallende prestaties zijn onder andere de vroege afronding van de testfase voor weerstand en voortstuwing, evenals de validatie van de seakeeping prestaties, die beide tot volle tevredenheid van de klant bij MARIN zijn uitgevoerd. Bovendien zijn er cruciale controles doorgevoerd in het engineeringproces, waarbij de interface van het reel lay systeem is gedefinieerd en afgesloten.

Op dit moment heeft het team van Royal IHC in de UK de fase bereikt waarin het operationele conceptontwerp van het reel lay systeem wordt vertaald naar de productiefase. Dit toonaangevende pijpenlegsysteem richt zich op de veiligheid van de bemanning, de operationele efficiëntie en flexibiliteit.

Naast het creëren van interne innovaties, heeft IHC onlangs een aantal belangrijke contracten toegekend aan leveranciers van kritische componenten. Deze maken de verdere ontwikkeling mogelijk van systemen die een integraal onderdeel van het project vormen.

Croonwolter&dros en Bakker Sliedrecht levert en installeert de geïntegreerde elektrische en nautische installatie voor het schip. Hyundai zal de belangrijkste dieselgeneratorsets leveren en het thrusterpakket wordt geleverd door Wärtsilä. IHC heeft Huisman de order voor de bouw en installatie van de 250-tons AHC offshore kraan gegund.

IHC ligt op schema voor de volgende mijlpalen van dit prestigieuze project. Het snijden van de eerste stalen plaat vindt plaats in maart 2018 en de kiellegging medio 2018. De oplevering van het schip is gepland voor de eerste helft van 2020.

Bron foto: Royal IHC.

Zie ook:
Royal IHC ontwerpt en bouwt technologisch meest geavanceerde pijpenlegger (ma, 2 okt 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!