Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vernieuwd kruispunt in Oude Torenweg opnieuw op de schop na klachten' Situatie kruispunt voor aanpassing
09feb

Vernieuwd kruispunt in Oude Torenweg opnieuw op de schop na klachten

ALBLASSERDAM - De gemeente Alblasserdam neemt maatregelen om de verkeerssituatie bij de Vinkepolderweg en de Oude Torenweg te verbeteren. Weggebruikers klaagden eind vorige maand steen en been over de vernieuwde kruising.

Het kruispunt ging vorig jaar op de schop, omdat het onveilig was voor fietsers. Maar automobilisten vinden de nieuwe situatie juist verwarrend en te krap, waardoor meerdere mensen al hun banden stuk reden.

Alblasserdam geeft toe dat de doorstroming minder belangrijk was dan de veiligheid. Om toch tegemoet te komen aan automobilisten, neemt de gemeente nu maatregelen.

Zo mogen auto's voortaan niet meer links afslaan op de Oude Torenweg naar de Vinkenpolderweg, maar moeten ze over de Nico Wensveenrotonde. Verkeer dat rechtdoor wil hoeft dan niet meer te wachten op afslaande auto's.

Verder wordt de aansluiting van de Vinkenpolderweg op de Oude Torenweg verbreed, zodat auto's de bocht ruimer kunnen nemen en de stoep niet meer hoeven te raken. Ook worden nog meer maatregelen genomen om de Vinkenpolderweg in te richten als 30-kilometerzone.

Zie ook:
Oude Torenweg geasfalteerd en weer open voor verkeer (ma, 4 dec 2017)
Afsluitende asfalteringswerkzaamheden Oude Torenweg (ma, 27 nov 2017)
Aanpak kruising Oude Torenweg/Vinkenpolderweg-Oost (richting Oud-Alblas) (do, 16 nov 2017)
Volgende fase werkzaamheden Randweg-Oude Torenweg van start (ma, 23 okt 2017)


Deel dit bericht met je vrienden!