zaterdag 19 juni 2021

Alles over Alblasserdam

Wethouder Dorien Zandvliet opent tijdelijke locatie Centrum Jeugd en Gezin

13 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op maandag 12 februari opende wethouder Dorien Zandvliet de nieuwe locatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Alblasserdam.

Sinds begin dit jaar huist het CJG, waaronder ook het consultatiebureau en het Wmo-loket vallen, in het houten gebouw nabij basisschool 't Nokkenwiel aan de Zeelt. Het gaat om een tijdelijke locatie, in afwachting van de uitbreiding van het medisch centrum DOK 11 aan de Parallelweg. Het CJG moest  het vorig onderkomen in De Alblashof verlaten vanwege de verbouwing van het woonzorgcentrum. Het Wmo-loket verhuisde vanuit het gemeentehuis naar de locatie aan de Zeelt.Officiële opening
De officiële opening was in aanwezigheid van de medewerkers en van de aannemer die een kleine verbouwing uitvoerde om het gebouw geschikt te maken. Omdat het CJG inmiddels een aantal weken operationeel is op de nieuwe locatie, heeft wethouder Zandvliet toegelicht hoe de eerste ervaringen  aren.Problemen voorkomen
Binnen het Alblasserdamse CJG werken het consultatiebureau, de jeugdartsen, het maatschappelijk werk, de jeugdprofessionals en de cliëntondersteuning samen om kinderen een goede start te geven en om kwetsbare gezinnen en mensen met problemen zo goed mogelijk te ondersteunen. Samen zorgen zij ervoor dat problemen worden voorkomen door vroegtijdig in te grijpen en, waar nodig, door te verwijzen. Deze samenwerking werpt zijn vruchten af.

Foto's: Joop Aret.

Zie ook:

Lees meer over:

opening zeelt
Deel dit bericht met je vrienden!