woensdag 20 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Denk mee over de entree van het Lammetjeswiel

19 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Het hek bij de entree van het Lammetjeswiel houdt de gemoederen in het dorp al geruime tijd bezig. Om scooters en brommers in het natuur- en recreatiegebied te weren zijn de entrees aan de kant van de Pijlstoep en de Savornin Lohmanweg met een hek afgesloten. Voor mensen die gebruikmaken van een scootmobiel of rolstoel en ook voor ouders met kinderwagens vormt dit hek een obstakel.

Bij het ontwerpen van het plannen voor renovatie van het Lammetjeswiel is hier uitvoerig bij stilgestaan maar het bleek lastig een goeie oplossing te vinden. Daarom is het hek (voorlopig) gebleven.

Ontwerp Lammetjeswiel
Tijdens het ontwerpproces is uitvoerig stilgestaan bij de toegankelijkheid van het Lammetjeswiel versus het weren van scooters en (brom)fietsen maar een oplossing is toen niet gevonden. Sleutels toegangshek zijn op aanvraag bij gemeente verkrijgbaar

Vorige week brak PvdA-raadslid Wim van Krimpen in de commissie Grondgebied een lans voor de toegankelijkheid van het Lammetjeswiel voor mindervaliden. Wethouder Arjan Kraijo wees er tijdens de vergadering op dat er sleutels beschikbaar zijn waarmee het hek geopend kan worden. Mindervaliden die gebruikmaken van een scootmobiel of rolstoel kunnen een eigen sleutel aanvragen bij de gemeente.

Dat kan telefonisch (via 14078) of per e-mail naar het secretariaat van de afdeling Buitenruimte: Secretariaat.buru@Alblasserdam.nl

Omdat sleutels voor het hek niet de meest praktische oplossing zijn, ook voor ouders met kinderwagens is het hek immers een barrière, zoekt de gemeente samen met de stichting Lammetjeswiel al geruime tijd naar een betere manier om het gebied te ontsluiten. Creatieve oplossingen welkom

De tweede fase van de renovatie is inmiddels begonnen en als alles meezit kan het opgeknapte Lammetjeswiel nog voor de zomer weer in gebruik worden genomen. Het zou mooi zijn als iedereen in het dorp die van de rust en het groen wil genieten, dat straks ongehinderd kan doen zonder overlast te ervaren van scooters en brommers. Daarom nodigt de gemeente creatieve denkers van harte uit om hiervoor een oplossing te verzinnen. Reacties kun je mailen naar projectleider Kees Okker, K.Okker@Alblasserdam.nl

Lees meer over:

PvdA lammetjeswiel oplossing
Deel dit bericht met je vrienden!