vrijdag 22 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Voormalig Bochanenterrein wordt bouwrijp gemaakt

20 februari 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op de plaats van het oude Bochanen terrein verrijst binnen een jaar een mooi en modern complex, de Plantagewerf genoemd. Dit complex gaat bestaan uit een supermarkt en een aantal dagwinkels, met daarboven een aantal koop- en huurappartementen. Ook wordt een parkeerterrein aangelegd voor bezoekers.

Foto 06 boven: De in het vorige hoofdstuk genoemde berg is niet verdwenen, maar lijkt naar rechts verschoven en het terrein links ligt er heel mooi glad bij. Deze foto is gemaakt op donderdagochtend 22 februari rond een uur of acht in de ochtend.

Hennie van der Zouw is van plan om genoemde bouw op de voet te volgen, en geregeld op deze website: Alblasserdam.net, foto's van de voortgang van de bouw te plaatsen. Zijn bedoeling is om te proberen deze foto's steeds ongeveer vanaf de zelfde plek te gaan nemen, om zo de ontwikkeling van deze bouwplaats op de voet te volgen.

-.-

Klik hier voor de eerste twee hoofdstukken over de bouw op het voormalige Bochanenterrein: Hoofdstuk 0 gaat over de nieuwe plannen voor het Bochanenterreiin, en hoofdstuk 1 gaat over de sloop van de oude gebouwen op dit terrein. In het hieronder volgende hoofdstuk 2 volgen we de egalisatie van het terrein.

Hoofdstuk 2: De Egalisatie

Foto 05 boven: De in het vorige hoofdsstuk genoemde berg lijkt helemaal verdwenen en het terrein ligt er heel mooi glad bij. Deze foto is gemaakt op maandag 19 februari rond een uur of acht in de ochtend.

Foto 04 hieronder: Op vrijdagmiddag 16 februari kon je in het heerlijke winterweer echt al zien dat er rond een uur of vier veel werk was verzet.Foto 03 hieronder: In de middag van woensdag 14 februari was er zo te zien al heel veel werk verzet. Veel zand gestort, en een groot gedeelte mooi egaal gemaakt.Foto 02 hieronder: Dinsdagochtend zo rond dezelfde tijd, een uur of acht op 13 februari, werd er nog steeds hard gewerkt.Foto 01 hieronder: In de vroege ochtend van maandag 12 februari zo rond een uur of acht werd er weer hard gewerkt op het voormalige Bochanen terrein. Het was net licht bij deze foto, maar met lichten aan kon er al gewerkt worden.

Bron foto's: Hennie van der Zouw.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!