Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'OV de Noord stelt Profider Nederland B.V. aansprakelijk voor grootschalige internet- en telefoniestoring Nieuwland Parc'
05mrt

OV de Noord stelt Profider Nederland B.V. aansprakelijk voor grootschalige internet- en telefoniestoring Nieuwland Parc

ALBLASSERDAM - Vorige maand zijn veel ondernemers op Nieuwland Parc, welke klant zijn bij Profider Nederland B.V. en Glasvezelnetwerk Activa B.V., geconfronteerd met een grootschalige storing in de internet- en telefonieverbindingen.

OV de Noord is intensief betrokken geraakt bij deze problematiek. In eerste instantie heeft het herstellen van de verbindingen de hoogste prioriteit genoten. De internetverbindingen zijn, na het individueel herprogrammeren van de IP adressen, binnen 24 uur weer hersteld. De telefonieverbindingen zijn in de loop van dezelfde week weer hersteld, waarbij inkomende gesprekken met een doorschakeling naar mobiel relatief snel weer in de lucht waren. Ook uitgaande gesprekken zijn weer mogelijk gemaakt.

Uiteraard zijn de getroffen ondernemers geconfronteerd met (verborgen) kosten door het ontbreken van de communicatiemiddelen en het herstellen van deze lijnen. Parallel aan bovengenoemde activiteiten heeft OV de Noord juridische bijstand gezocht en Profider Nederland B.V. c.s. vooruitlopend aansprakelijk gesteld voor de gemaakte kosten en eventuele inkomensdervingen. Verder heeft OV de Noord een gesprek geïnitieerd met Profider Nederland B.V.

Momenteel is OV de Noord, namens de leden, mogelijkheden en kansen aan het onderzoeken voor het indienen van een schadeclaim voor de gemaakte kosten etc. Het is op dit moment nog niet duidelijk of het indienen van een claim resultaat zal opleveren en of een eventuele claim collectief dan wel individueel ingediend zal moeten worden. Vooruitlopend op eventuele vervolgstappen vraagt OV de Noord de gedupeerden om zich kenbaar te maken bij de secretaris via e-mail: secretaris@ovdenoord.nl.

Het belangrijkste is natuurlijk dat de verbindingen in stand zijn en de continuïteit gewaarborgd is en zal blijven tegen markt conforme tarieven. Dit is onderwerp van gesprek geweest met Profider Nederland B.V. en aansluitend heeft OV de Noord ook contact gezocht met VodafoneZiggo, de partij waarmee momenteel door Profider Nederland B.V. wordt samengewerkt om (delen van) de communicatiemogelijkheden tot stand te brengen. VodafoneZiggo is en was niet debet aan de internet- en telefoniestoringen.

Momenteel is OV de Noord met VodafoneZiggo in contact met als doel een stabiel internet- en telefonienetwerk tegen marktconforme tarieven en met nummerbehoud te kunnen bieden voor de gebruikers op Nieuwland Parc.

Uiteraard heeft dit meer (technische) uitdagingen en moeten meerdere (contract)partijen hier mee instemmen, maar het lijkt erop dat VodafoneZiggo op korte(re) termijn een voorstel kan doen aan de ondernemer als eindgebruiker. Voor ondernemers  op Nieuwland Parc zou dit betekenen dat zij op termijn een overeenkomst aangaan met VodafoneZiggo, één van de grotere aanbieders op de markt, in plaats van uw overeenkomst met Profider Nederland B.V.

Achter de schermen wordt er door partijen hard gewerkt om deze overgang zowel technisch als administratief voor ondernemers op Nieuwland Parc geruisloos te laten verlopen.

Bron: Gemeente Alblasserdam.Deel dit bericht met je vrienden!