Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Waardering voor Alblasserdamse vrijwilligers'
05mrt

Waardering voor Alblasserdamse vrijwilligers

ALBLASSERDAM - De gemeente Alblasserdam spreekt ook dit jaar, voorafgaand aan NLdoet, haar waardering uit aan alle vrijwilligers in Alblasserdam. Vandaag 5 maart tot en met vrijdag 9 maart zijn er diverse workshops en activiteiten door het hele dorp, speciaal voor vrijwilligers. De organisatie van deze week is in handen van Stichting Welzijn Alblasserdam.

Op vrijdagavond 9 maart is de afsluiting van de week met een gezellige en feestelijke avond in Cultureel Centrum Landvast. Vrijwilligersorganisaties konden tot voor kort hun vrijwilligers en organisaties aanmelden voor de Waarderingsprijs, de Vrijwilliger van het jaar en de Vrijwilliger van de toekomst.

Vaste formule
Tijdens deze avond duiken raadsleden en leden van de jeugdgemeenteraad in de rol van bedienend personeel. Zo spreken zij hun waardering uit voor alle vrijwilligers. Naast de verkiezingen en de toespraken kunnen aanwezigen die avond tijdens een heerlijke maaltijd verrast worden door een karikaturist.

Prijzen
Organisaties en burgers konden projecten aandragen voor de waarderingsprijs van € 750,-. Uit de genomineerden heeft de jury dit jaar drie kandidaten gekozen die op de avond zelf een presentatie geven. De aanwezigen kiezen uiteindelijk de winnaar. De genomineerden voor dit jaar zijn:

  • Het Troostdekentje Zuid Holland Zuid,
  • Scouting Alblasserdam en
  • Brusjesmiddag.

Vrijwilligersorganisaties konden ook personen voordragen voor de prijs Vrijwilliger van het jaar en Vrijwilliger van de toekomst. De jury bepaalt wie Vrijwilliger van Jaar 2018 en Vrijwilliger van de Toekomst wordt.

Zie ook:
Gemeente nodigt vrijwilligers uit voor een feestelijke week (wo, 22 feb 2017)
Waarderingsmoment vrijwilligers in nieuw jasje (do, 24 nov 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!