Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vanaf april is Bibliotheek op Donderdag gesloten maar vrijdagavond weer open' Archieffoto
07mrt

Vanaf april is Bibliotheek op Donderdag gesloten maar vrijdagavond weer open

ALBLASSERDAM - De Bibliotheek is vanaf april weer op vrijdagavond open. Goed nieuws dus voor iedereen die overdag geen tijd heeft om langs te komen. Wel zal vanaf april de bibliotheek op donderdag de hele dag gesloten zijn. Op de andere dagen blijven de openingstijden onveranderd. Thea de Jong, bibliotheekmedewerker: “Ik ben blij dat de vrijdagavond er weer bij komt; het was altijd al een drukke avond en voor mensen die overdag werken is het een extra mogelijkheid om de bibliotheek te bezoeken.” Uiteindelijk is de bibliotheek op de hele week slechts 4 uur minder open.

Aanleiding
De aanleiding voor deze aanpassing in openingstijden, is een bezuiniging van € 20.000,- die de gemeente heeft opgelegd. De Bibliotheek AanZet heeft ervoor gekozen om die bezuiniging op deze manier op te vangen, om zoveel mogelijk rekening te houden met de leden en bezoekers. Verder blijft de dienstverlening op de dagen én avonden dat de bibliotheek geopend is, zoals vertrouwd. Zo zal de huiswerkklas gewoon op de dinsdagavond blijven en is er natuurlijk altijd ruimte om te studeren.

Openingstijden vanaf april
maandag 10.00 – 17.00 uur*
dinsdag 10.00 – 20.00 uur**
woensdag 10.00 – 17.00 uur*
donderdag gesloten
vrijdag  13.00 – 20.00 uur
zaterdag 10.00 – 13.00 uur

* van 10.00 – 13.00 uur zelfservice
** van 10.00 – 13.00 en van 17.00 – 20.00 uur zelfservice

Nieuwe kansen
De bibliotheek is volop in ontwikkeling. Directeur Ankie Kesseler: “De Bibliotheek onderzoekt de mogelijkheden om op de donderdag het gebouw op een andere manier in te zetten. Dat willen we doen door samenwerking te zoeken met andere organisaties in Alblasserdam. Het idee is om met elkaar activiteiten en programma’s op te zetten die passen bij de veranderende rol van de bibliotheek, dus met een maatschappelijk karakter. AanZet is daar aanjager van, omdat wij veel kansen zien in Alblasserdam.” De Bibliotheek AanZet wil bestaande netwerken en initiatiefnemers de ruimte bieden. Maatschappelijke organisaties worden uitgenodigd om met ideeën te komen en hun initiatieven te delen.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft ook geen lid te zijn om bij de Bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wil lenen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

In het kort
Wat: Aangepaste openingstijden; vrijdagavond weer geopend, donderdag gesloten
Wanneer: Vanaf april 2018
Waar: Bibliotheek Alblasserdam, Ieplaan 2Deel dit bericht met je vrienden!