Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bouw Plantagewerf bijna 5 maanden achter op schema' De laatste heipalen zijn de grond ingegaan (Foto: H.v.d.Zouw)
08mrt

Bouw Plantagewerf bijna 5 maanden achter op schema

ALBLASSERDAM - Op de plaats van het oude Bochanenterrein verrijst binnen een jaar een mooi en modern complex, de Plantagewerf genoemd. Dit complex gaat bestaan uit een supermarkt en een aantal dagwinkels, met daarboven een aantal koop- en huurappartementen. Ook wordt een parkeerterrein aangelegd voor bezoekers.

Hoofdstuk 3: De Heipalen

Foto 03 hierboven: Op donderdagmiddag 8 maart was de heimachine verdwenen, zijn nu alle heipalen de grond in gegaan? Zo te zien wel. (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto 02 hierboven: Zo te zien zijn er al een groot aantal heipalen de grond in geslagen. Deze foto is genomen om ongeveer half negen 's ochtends op dinsdag 6 maart 2018 (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto: 01 hierboven: Afgelopen week werd met het heien begonnen. De foto boven dit artikel werd genomen in de middag van vrijdag 2 maart, toen er al een tiental heipalen de grond in geslagen waren (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto 00 hierboven: Wethouder Arjan Kraijo (met helm) sloeg samen met een vertegenwoordiger van de supermarkt en een toekomstige bewoner een piketpaaltje de grond in. (Foto: Gemeente Alblasserdam)

Ludieke start van bouw Nieuwe Plantagewerf
De bouw van de Nieuwe Plantagewerf in Alblasserdam ging woensdag 28 februari officieel van start. Op het voormalige Bochanenterrein verrijst een gebouw dat onderdak gaat bieden aan 11 koopappartementen, 14 vrije sector huurappartementen, een supermarkt en enkele winkels. ,,Met de realisatie van dit project knappen we weer een stukje van het centrum op”, aldus wethouder Arjan Kraijo die samen met een vertegenwoordiger van de supermarkt en een toekomstige bewoner de symbolische eerste paal sloeg. Dat dit niet meer was dan een piketpaaltje, kwam door de ludieke starthandeling waarbij zogenaamd van alles mis ging. Na een gezamenlijke toost op de start van de bouw sloegen de heiers de echte eerste paal de grond in.

Bouwtijd van een jaar
De Nieuwe Plantagewerf is een initiatief van Bogor Projectontwikkeling uit Gorinchem in samenwerking met BM Projectontwikkeling uit Hardinxveld-Giessendam en Kolpa Architecten uit Rotterdam. Door de architectuur en de keuze van de materialen sluit de nieuwbouw goed aan op de bestaande omgeving. De bouw, die in handen is van BM Bouw uit Hardinxveld-Giessendam, duurt naar verwachting een jaar.

Start bouw in oktober 2017 niet gehaald. 
Volgens een schema op de website van de gemeente Alblasserdam zouden in oktober 2017 de eerste heipalen de grond in kunnen op het voormalige Bochanenterrein, dat is niet gelukt, want pas afgelopen week konden de eerste palen geslagen worden. Op de gemeente website lezen we verder: "Het heien neemt ongeveer één week in beslag. Verder duurt de bouw ongeveer één jaar. Eind 2018 kunnen de nieuwe winkels worden geopend en kunnen de bewoners intrek nemen in hun nieuwe appartement.....' Als wat hier staat klopt, duurt de bouw nog ongeveer een jaar, en kunnen de panden in de Plantage werf rond maart 2019 opgeleverd worden.......

Hennie van der Zouw is van plan om genoemde bouw op de voet te volgen, en geregeld op deze website: Alblasserdam.net, foto's van de voortgang van de bouw te plaatsen. Zijn bedoeling is om te proberen deze foto's steeds ongeveer vanaf de zelfde plek te gaan nemen, om zo de ontwikkeling van deze bouwplaats op de voet te volgen.

-.-

Klik hieronder voor de eerste hoofdstukken over de bouw op het voormalige Bochanenterrein: Hoofdstuk 0 gaat over de nieuwe plannen voor het Bochanenterreiin, en hoofdstuk 1 gaat over de sloop van de oude gebouwen op dit terrein. In het hieronder volgende hoofdstuk 2 volgen we de egalisatie van het terrein.

Bron: Gemeente Alblasserdam

Zie ook:
Voormalig Bochanenterrein wordt bouwrijp gemaakt (di, 20 feb 2018)
Sloop gebouwen op voormalig Bochanenterrein vordert gestaag (wo, 6 sep 2017)
Voorbereidende werkzaamheden voor nieuwbouw op oude Bochanenterrein van start (wo, 30 aug 2017)
Nieuwbouw op Bochanenterrein kan van start (di, 6 dec 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!