Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Terugblik op geslaagd vrijwilligersevent ' Oevreprijs uitgerijkt door Burgemeester Jaap Paans
12mrt

Terugblik op geslaagd vrijwilligersevent

ALBLASSERDAM - De gemeente Alblasserdam en Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) kijken terug op een geslaagd Vrijwilligers Event. Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 maart konden vrijwilligers gratis deelnemen aan diverse workshops en er was een filmavond, Pubquiz en waarderingsavond.

Workshops en filmavond
De hele week stonden er leuke workshops op het programma. Denk aan een workshop Paashaas maken bij Arthur Tuijtel, een reanimatietraining en een likeurproeverij van distilleerderij Rutte. Ook waren er creatieve workshops zoals een fotoboekje maken en handlettering. Uit de vele leuke reacties die vrijwilligers gaven, bleek dat deze vorm van waardering goed werd ontvangen. De film ‘The Post’ werd door veel vrijwilligers bezocht en de filmzaal werd speciaal voor hen gereserveerd door Landvast.

Pubquiz
Op donderdagavond streden vier teams van vrijwilligers tegen elkaar tijdens de Pubquiz. Er waren acht verschillende vragenrondes en met slechts één punt verschil won het team van de Kantlijn de trofee. Als tweede eindigde het team van Jeugdland en de derde plaats was voor de Kinderboerderij. Het team van Stichting Jeugd-Punt eindigde als laatste, maar werd daardoor wel de trotse eigenaar van de poedelprijs.  Er hing een ontspannen sfeer in The Abbey, waar de quiz plaatsvond, de deelnemers kijken terug op een gezellige avond.

Waarderingsavond
Op vrijdag werden maar liefst 170 vrijwilligers ontvangen in Cultureel Centrum Landvast voor een feestelijke avond. Wethouder Dorien Zandvliet sprak de vrijwilligers toe waarbij ze de vrijwilligers uiteraard bedankte voor hun inzet. Daarna werd het woord gegeven aan Marjan Middelburg, voorzitter van de SWA. Door middel van stemmen met de smartphone kon de zaal meedenken en advies geven  over vrijwilligerswerk. De vrijwilligerscentrale van de SWA haalde op deze manier waardevolle informatie op en kan daardoor gerichter  deskundigheidsbevordering en workshops aanbieden. Ook kunnen zij nog beter inspelen op behoeften van vrijwilligers(organisaties). Vervolgens werd het buffet geopend en tijdens het eten werden de gasten vermaakt door een karikaturist. Gemeenteraadsleden en Burgemeester en wethouders namen traditiegetrouw hun rol als gastheren en –vrouwen voor hun rekening  en zorgden dat het de vrijwilligers aan niets ontbrak.Vrijwilligers verkiezingen

Tijdens de feestavond op vrijdag vonden ook de verkiezingen plaats voor: de vrijwilliger van het jaar, de vrijwilliger van de toekomst en de waarderingsprijs voor het vrijwilligersproject van het jaar. Uit de inzendingen zijn, door een jury,  de vrijwilliger van het jaar en vrijwilliger van de toekomst gekozen. De winnaars van 2018 zijn geworden:
- Vrijwilliger van de toekomst: Jeanette Groenendijk (Foto hierboven)
- Vrijwilliger van het jaar: Mariëlle Schut

De waarderingsprijs voor het vrijwilligersproject van 2018 werd gekozen door het aanwezige publiek. De drie genomineerde projecten/initiatieven waren dit jaar De Brusjesmiddag, het Troostdekentje en Scouting Alblasserdam. Na drie pitches over het hoe en waarom van hun initiatief stond het publiek voor een lastige keuze. Uiteindelijk haalde Scouting Alblasserdam de meeste stemmen en mocht de cheque te waarde van €750,- in ontvangst nemen. (Onderste foto)

Daarnaast werden er dit jaar twee oeuvreprijzen uitgereikt door de burgemeester. Aan
VVAlblasserdam wegens het 90-jarig jubileum en aan Badmintonclub Alblasserdam wegens het 50-jarig jubileum. (Foto helemaal boven)

Het Vrijwilligers Event werd druk bezocht dit jaar en nagenoeg alle avonden zaten vol. Door de nieuwe opzet worden steeds meer vrijwilligers bereikt en daar is de organisatie blij mee. De gemeente en SWA hopen volgend jaar nog meer vrijwilligers te mogen verwelkomen en dat de positieve reacties van dit jaar daaraan bij zullen dragen. Deel dit bericht met je vrienden!