Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'SGP: Dankbaar voor verkiezingsuitslag: Raad wijst Verheij aan als verkenner'
23mrt 2018

SGP: Dankbaar voor verkiezingsuitslag: Raad wijst Verheij aan als verkenner

ALBLASSERDAM - De SGP is ‘verwonderd en dankbaar’ voor de verkiezingsuitslag. De partij won een zetel en heeft nu vijf zetels in de gemeenteraad.

Lijsttrekker Peter Verheij: ‘Bij de SGP overheerst verwondering en dankbaarheid. Wij zien verwonderd en dankbaar omhoog! Naar Hem, onze God, die alle dingen leidt en bestuurt en uit Wiens Hand we deze uitslag ontvingen. Vertrouwde Handen. We hebben ons vertrouwen op Hem gesteld en zijn niet beschaamd geworden. Soli Deo Gloria. God alleen de eer.’

Ten opzichte van de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2014 kreeg SGP Alblasserdam er 240 stemmen bij. 

Uit het gisteren gehouden duidingsdebat bleek dat de raad unaniem Verheij verzoekt om aan de slag te gaan als verkenner. De SGP-lijsttrekker is voornemers om na de installatieraad  -die volgende week donderdag 29 maart plaatsvindt- , de eerste bevindingen te rapporteren. Verheij: ‘In de verkenningsronde staan de volgende zaken centraal: welke partijen op basis van de verkiezingsuitslag met elkaar tot collegevorming zouden kunnen komen, hoe de verkiezingsuitslag hier betekenis in kan krijgen en op welke wijze samenwerking met de gehele raad vorm kan krijgen als vervolg op de samenlevingsagenda zoals die de achterliggende vier jaar heeft gefunctioneerd.’Deel dit bericht met je vrienden!