vrijdag 22 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Twee zetels meer in nieuwe Alblasserdamse Gemeenteraad

27 maart 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Bij de gemeenteraads verkiezing in Alblasserdam zijn de SGP, de PvdA en de VVD als winnaars uit de bus gekomen. De partijen kregen er elk een zetel bij. Omdat het aantal inwoners tot meer dan 20.000 steeg, telt de gemeenteraad twee zetels meer dan in de afgelopen vier jaar, 19 in totaal.

De SGP werd de grootste partij met vijf zetels, gevolgd door de PvdA met vier zetels. CDA en VVD hebben elk drie zetels, D66 en de ChristenUnie elk twee. De volgende kandidaten zijn, al dan niet met voorkeurstemmen, gekozen:

SGP: Peter Verheij, Jaco Brand, Albert Brasser, Corné van Werkhove, Jan Mark ten Hove
PvdA: Dorien Zandvliet, Orhan Yilmaz, Haci Edogan, René Zonnebeld
CDA: Arco Strop, Margreet de Deugd, Arie van 't Zelfde
VVD: Herman Verweij, Catharina Leeuwis, Arjan Dekker
D66: Ramon Pardo Kruidenier, Ivana Glavaš
ChristenUnie: Teus Stam, Peter Sterrenburg

Waardering
,,Het gemeentebestuur heeft de afgelopen vier jaar nadrukkelijk met inwoners en organisaties in het dorp samengewerkt. De uitslag laat zien dat de kiezers het gevoerde beleid waarderen'', zei burgemeester Jaap Paans in een reactie op de verkiezingsuitslag. Bijna 60 procent van de kiesgerechtigden bracht zijn stem uit. Daarmee is de opkomst een fractie lager dan vier jaar geleden.

Het volledige overzicht van de uitslagen vindt u op de verkiezingspagina van de Gemeente.

De nieuwe gemeenteraad wordt op donderdag 29 maart geïnstalleerd.

Lees meer over:

gemeente verkiezingen college
Deel dit bericht met je vrienden!