Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Groep 7 van Basisschool Het Palet adopteert Monument aan de Polderstraat'
10apr

Groep 7 van Basisschool Het Palet adopteert Monument aan de Polderstraat

ALBLASSERDAM - Om de herinnering aan de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog in Alblasserdam levend te houden, adopteert een groep leerlingen elk jaar het oorlogsmonument in de Polderstraat. Dit jaar is groep 7 van basisschool Het Palet aan de beurt. Op maandag 9 april was de officiële plechtigheid. Plechtigheid en kranslegging

Met een project op school bereidden de kinderen zich op de adoptie voor. Hierbij maakten zij onder andere gebruik van lesmateriaal dat is ontwikkeld door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Tijdens de bijeenkomst op maandag 9 april in Cultureel Centrum Landvast gaven de leerlingen een presentatie over wat zij hebben geleerd van het project. Burgemeester Jaap Paans opende deze bijeenkomst met een welkomstwoord. Na de presentatie liepen de leerlingen en alle genodigden in een gezamenlijke tocht naar de Polderstraat om door middel van een kranslegging symbolisch de adoptie te aanvaarden.

Traditie
‘Adopteer een monument’  is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen van groep 7 en groep 8 van het basisonderwijs een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt adopteren. Zo leren de kinderen over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en de rituelen die daar bij horen. De Alblasserdamse basisscholen doen al vele jaren mee met dit project.

Foto's: Joop Aret.

Zie ook:
Oorlogsmonument aan Polderstraat vernield (zo, 26 nov 2017)
Donderdag 4 mei: Nationale Dodenherdenking in Landvast en in de Polderstraat (vr, 5 mei 2017)
Leerlingen van groep 8 van de Twijn adopteren monument aan de Polderstraat (di, 11 apr 2017)
Leerlingen van 't Nokkenwiel adopteren oorlogsmonument in de Polderstraat (di, 19 apr 2016)
Oorlogsmonument aan de Polderstraat is weer in ere hersteld (do, 23 apr 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!