Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kinderboerderij Alblasserdam neemt afscheid van bestuursleden'
10apr

Kinderboerderij Alblasserdam neemt afscheid van bestuursleden

ALBLASSERDAM - Tijdens een feestelijk samenzijn op zaterdag 31 maart jl. heeft de Kinderboerderij Alblasserdam afscheid genomen van 2 van haar bestuursleden, Jan de Kok en Renée Kranendonk. Jan was als voorzitter en beheerder jarenlang hèt gezicht van de Kinderboerderij. Onder zijn leiding heeft de kinderboerderij de slag gemaakt naar een professioneel gestuurde vrijwilligersorganisatie. Renée heeft als penningmeester de Kinderboerderij in financieel opzicht een gezonde positie gegeven.

De scheidende bestuursleden werden o.a. toegesproken door wethouder Peter Verheij, die Jan en Renée bedankte voor hun jarenlange inzet. Als blijk van waardering namens de gemeente overhandigde Verheij aan beiden een beeldsculptuur.

Als nieuwe voorzitter van de Kinderboerderij Alblasserdam treedt aan Sjoerd Veerman, wethouder van Alblasserdam van mei 2007 – april 2014. Verder wordt het bestuur aangevuld met Theo de Gelder, raadslid van Alblasserdam van maart 2006 – maart 2018. Er wordt nog gezocht naar minimaal 1 extra bestuurslid om het 3 koppige bestuur te versterken. Het bestuur is blij dat Jan de Kok zijn taak als hoofd van de klusgroep blijft voortzetten.

De Kinderboerderij wordt verder gerund door dierenverzorger Karin Steehouwer, die in haar dagelijkse taak wordt bijgestaan door een team van vrijwilligers en stagiaires. Verder zijn er de gastvrouwen die de bezoekers begeleiden, te woord staan en voorzien van  koffie, thee of frisdrank. Coördinator van de gastvrouwen is Gonnie Verboom, die tevens al jaren deel uitmaakt van het bestuur.

De open dag die de Kinderboerderij hield op 31 maart jl. is een groot succes geworden. Ruim 730 bezoekers konden worden verwelkomd. Het bestuur kijkt met grote tevredenheid terug op deze geslaagde middag die in het teken stond van het nieuwe voorjaar.

Zie ook:
Kinderboerderij de Plantage viert na vanmiddag kerstvakantie (za, 16 dec 2017)
Kinderboerderij de Plantage weer open voor publiek (do, 5 jan 2017)
Update: Kinderboerderij 'De Plantage' gesloten in verband met Vogelgriep (do, 17 nov 2016)
Vaderdag op de Kinderboerderij (ma, 22 jun 2015)
Kinderboerderij gaat op 7 januari weer open (vr, 2 jan 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!