Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Geleiderail vervangt paaltjes op Vinkenwaard' Alblasserdammertjes (Foto: Gemeente Alblasserdam)
12apr

Geleiderail vervangt paaltjes op Vinkenwaard

ALBLASSERDAM - De paaltjes aan de Wattstraat en Edisonweg op bedrijventerrein Vinkenwaard, worden  vervangen door een geleiderail. De werkzaamheden zijn dinsdag 10 april gestart. De zogeheten Alblasserdammertjes bleken schade te veroorzaken aan het materieel van de ondernemers op het bedrijventerrein.

Openbaar groen
De paaltjes zijn bedoeld om het openbaar groen te beschermen tegen schade door vrachtwagens. De geleiderail corrigeert waar nodig ook vrachtwagens, maar levert minimale schade op. De gemeente en de betrokken ondernemers zijn gezamenlijk tot dit alternatief gekomen.

Nieuwe bestemming
De Alblasserdammertjes aan de binnenzijde van de bocht in de Wattstraat blijven gehandhaafd vanwege hun snelheidsremmende werking in deze bocht, waar ook woonhuizen staan. De verwijderde Alblasserdammertjes worden hergebruikt op de Hoogendijk om sluipverkeer over het fietspad tegen te gaan. Aan het begin van de Edisonweg komen borden om vrachtwagenchauffeurs via de Van Wensveenrotonde naar de ventweg te laten rijden. De werkzaamheden, die enige weken gaan duren, leveren niet of nauwelijks hinder op voor het doorgaande verkeer. Op de ventweg wordt een wegafzetting geplaatst om veilig te kunnen werken.


De oude situatie met de Alblasserdammertjes.


De geleiderail is op deze plek inmiddels voor een deel geplaatst.

Bron foto's: Gemeente Alblasserdam.

Zie ook:
Geleiderail in plaats van 'Alblasserdammertjes' op bedrijventerrein Vinkenwaard (wo, 4 apr 2018)
Middengeleiders op de kruisingen Edisonweg (wo, 1 jul 2015)


Deel dit bericht met je vrienden!