Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Basisschoolleerlingen kunnen zich uitleven tijdens Koningsspelen' Archieffoto
18apr 2018

Basisschoolleerlingen kunnen zich uitleven tijdens Koningsspelen

ALBLASSERDAM - Alblasserdamse basisschoolleerlingen kunnen zich a.s. vrijdag 20 april uitleven tijdens de Koningsspelen. Leerlingen uit groep 6 en 7 van openbare basisschool 't Nokkenwiel, Brede School Het Palet, School met de Bijbel Het Kompas en de christelijke kindcentra De Twijn en De Schalm komen in actie op sportpark Souburgh, sportcentrum Blokweer en het terrein rondom het sportcentrum. Het startschot klinkt om 9.00 uur.

Clinics
De organisatie is in handen van vertegenwoordigers van de scholen en het ABC Team van de gemeente in samenwerking met diverse sportverenigingen. Op het programma van de leerlingen van groep 6 staat onder meer badminton, waterpolo, reddingszwemmen en duiken/snorkelen in het sportcentrum Blokweer. Rondom Blokweer zijn verschillende clinics zoals BMX en bootcamp.

Actieve spelletjes
De groepen 7 kunnen zich uitleven op en rondom sportpark Souburgh met onder andere kanoën naar een eiland en daar deelnemen aan actieve spelletjes. Ook verzorgen de voetbal-, atletiek-, hockey- en tennisvereniging clinics. Rond 14.00 uur eindigt het evenement voor alle sporters met een ijsje.

De groepen 8 doen dit jaar niet mee met de koningsspelen. Voor hen wordt op vrijdag 15 juni
een triatlon georganiseerd.Deel dit bericht met je vrienden!