Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Leerlingen Entree-Opleiding ROC bezoeken Tweede Kamer'
20apr 2018

Leerlingen Entree-Opleiding ROC bezoeken Tweede Kamer

ALBLASSERDAM - Op 18 april zijn de leerlingen van de Entree-opleiding van het ROC Da Vinci College in Alblasserdam op bezoek geweest bij de Tweede Kamer. De leerlingen krijgen onder andere Burgerschap als vak. Het bezoek aan Den Haag past daar goed bij. Wat doen al die ministers, waar vergaderen ze, hoe word je Tweede Kamerlid? Allemaal vragen die tijdens de lessen aan bod zijn geweest. Tijdens het bezoek maakten de leerlingen zelf mee hoe het werkt in de Twee Kamer. Docent Ruut Roth vindt de combinatie van theorie en praktijk erg belangrijk. "De leerlingen waren erg enthousiast, helemaal toen ze Mark Rutte op fiets voorbij zagen komen", aldus Ruut.

De Entree-opleiding bestaat uit één dag naar school en drie of vier dagen leren in de praktijk. De opleiding, die wordt gegeven in ParticiPand aan de Lelsstraat in Alblasserdam, is een eenjarige opleiding. Binnenkort doen de leerlingen examen. Sommigen gaan daarna aan het werk, anderen gaan een vervolgopleiding doen op mbo-niveau 2 of 3.

De leerlingen zijn in september 2017 gestart met de opleiding, als onderdeel van Kansrijk Alblasserdam. Het boekengeld en lesgeld zijn door de gemeente betaald. Daarmee stimuleert de gemeente dat Alblasserdammers (weer) gaan leren en zo hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.Deel dit bericht met je vrienden!