vrijdag 22 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Opbouw van de Plantagewerf is begonnen

25 april 2018

ALBLASSERDAM - Het gaat er nu op lijken op de plaats van het oude Bochanenterrein. Er verrijst binnen een paar maanden een mooi en modern complex wat de Plantagewerf genoemd gaat worden. Dit complex gaat bestaan uit een supermarkt en een aantal dagwinkels, met daarboven een aantal koop- en huurappartementen. Ook wordt een parkeerterrein aangelegd voor bezoekers.

Vanochtend bij het langsfietsen ontdekte ik dat de opbouw al een aardig eind gevorderd is. Zie de hier bij geplaatste foto's.

Hoofdstuk 5: De Opbouwfase.

De opbouwfase van de nieuwe gebouwen behorende bij de Plantagewerf is inmiddels begonnen. De eerste muurgedeeltes staan rechtop.

Foto 12 bovenaan de pagina: In vergelijking met foto 11 hieronder, is er de afgelopen week niet veel veranderd aan het beeld vanaf de Plantageweg. De foto is gemaakt op vrijdag 20 juli 2018 rond een uur of 8 's ochtends (Foto © Hennie van der Zouw)

Foto 11 hierboven: Rond het middaguur van vrijdag 13 juli bleek dat ook de volgende verdieping in aanbouw is. (Foto genomen om 12:30 uur op vrijdag 13 juli © Hennie van der Zouw)

Foto 10 hierboven: Het opbouwen van de derde laag wordt gestart. Deze foto gemaakt op maandagmiddag 9 juli 2018 zo rond een uur of half twee. (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto 09 hierboven: Op dinsdagochtend 26 juni maar weer eens een fotootje genomen van de vorderingen van het gebouw van de Plantagewerf. de tweede verdieping vordert nu ook al een heel stuk. Deze foto is 's ochtends rond kwart voor acht gemaakt. (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto 08 hierboven: Op vrijdagochtend 1 juni vroeg, zo rond 20 over 8 is deze foto gemaakt. De muren zijn dicht, en je kunt er nu niet meer doorheenkijken. (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto 07 hierboven: Op vrijdagochtend 18 mei rond een uur of acht, is deze foto van de opbouw van de Plantagewerf genomen. Eigenlijk kan je niet veel verschil zien met de vorige foto, Maar het werk zit hem nu in de details. (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto 06 hierboven: Na het weekend van bevrijdingsdag kon je mooi zien hoe ver de bouw nu al gevorderd was. deze foto is mgenomen op maandagochtend 7 mei rond kwart voor acht. (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto 05 hierboven: In een paar dagen zijn de nieuwe muren weer verder opgebouw, Deze foto is genomen op woensdagochtend 2 mei om ongeveer kwart voor 8. (Bron foto: Hennie van der Zouw)

Foto 04 hierboven: Fot genomen op dezelfde dag als de eerdere foto's, alleen nu rond vier uur 's middags. de bouw van de muren vordert gestaag. (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto 03 hierboven: Detailopname van de beginnende bouw van de muren van de Plantagewerf, ook genomen rond kwart voor acht op woensdagochtend 25 april. (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto 02 hierboven: Deze foto is ook genomen in de vroege ochtend van 25 april 2018 rond kwart voor acht. Duidelijk is te zien dat er inmiddels muren opgebouwd worden. (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto 01 hierboven: Deze foto is genomen op woensdagochtend 25 april, zo rond kwart voor acht. Op het fundament liggen bouwmaterialen klaar voor de rest van de fundering en zoals op de foto blijkt ook al voor de muren. (Foto: Hennie van der Zouw)

Deel dit bericht met je vrienden!