Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Opbouw van de Plantagewerf is begonnen' Allereerste muren worden steeds verder opgebouwd (Foto: Hennie van der Zouw)
25apr

Opbouw van de Plantagewerf is begonnen

ALBLASSERDAM - Het gaat er nu op lijken op de plaats van het oude Bochanenterrein. Er verrijst binnen een paar maanden een mooi en modern complex wat de Plantagewerf genoemd gaat worden. Dit complex gaat bestaan uit een supermarkt en een aantal dagwinkels, met daarboven een aantal koop- en huurappartementen. Ook wordt een parkeerterrein aangelegd voor bezoekers.

Vanochtend bij het langsfietsen ontdekte ik dat de eerste muren inmiddels beginnen te verrijzen. Zie de hier bij geplaatste foto's.

Hoofdstuk 5: De Opbouwfase.

De opbouwfase van de nieuwe gebouwen behorende bij de Plantagewerf lijkt inmiddels te zijn begonnen. De eerste muurgedeeltes staan rechtop.

Foto 06 boven aan de pagina: Na het weekend van bevrijdingsdag kon je mooi zien hoe ver de bouw nu al gevorderd was. deze foto is mgenomen op maandagochtend rond kwart voor acht. (Foto: Hennie van der zouw)

Foto 05 hierboven: In een paar dagen zijn de nieuwe muren weer verder opgebouw, Deze foto is genomen op woensdagochtend 2 mei om ongeveer kwart voor 8. (Bron foto: Hennie van der Zouw)

Foto 04 hierboven: Fot genomen op dezelfde dag als de eerdere foto's, alleen nu rond vier uur 's middags. de bouw van de muren vordert gestaag. (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto 03 hierboven: Detailopname van de beginnende bouw van de muren van de Plantagewerf, ook genomen rond kwart voor acht op woensdagochtend 25 april. (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto 02 hierboven: Deze foto is ook genomen in de vroege ochtend van 25 april 2018 rond kwart voor acht. Duidelijk is te zien dat er inmiddels muren opgebouwd worden. (Foto: Hennie van der Zouw)

Foto 01 hierboven: Deze foto is genomen op woensdagochtend 25 april, zo rond kwart voor acht. Op het fundament liggen bouwmaterialen klaar voor de rest van de fundering en zoals op de foto blijkt ook al voor de muren. (Foto: Hennie van der Zouw)

Zie ook:
Fundatie voor bouw van de Plantagewerf gelegd (di, 3 apr 2018)
Bouw Plantagewerf bijna 5 maanden achter op schema (do, 8 mrt 2018)
Voormalig Bochanenterrein wordt bouwrijp gemaakt (di, 20 feb 2018)
Sloop gebouwen op voormalig Bochanenterrein vordert gestaag (wo, 6 sep 2017)
Voorbereidende werkzaamheden voor nieuwbouw op oude Bochanenterrein van start (wo, 30 aug 2017)
Nieuwbouw op Bochanenterrein kan van start (di, 6 dec 2016)


Deel dit bericht met je vrienden!