Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Ook dit weekend werkzaamheden aan N915'
26apr 2018

Ook dit weekend werkzaamheden aan N915

ALBLASSERDAM / DRECHTSTEDEN - Rijkswaterstaat voert verschillende reguliere onderhoudswerkzaamheden uit op de N915. Daarom is deze weg komend weekend (van 27 tot en met 30 april) afgesloten vanuit Alblasserdam richting Ridderkerk en andersom. Om de doorstroming in de omgeving van de werkzaamheden te bevorderen, stelt Rijkswaterstaat mede naar aanleiding van de kritiek van afgelopen weekeinde over de afsluitingen een aantal extra verkeersmaatregelen in. Ook roept Rijkswaterstaat de weggebruikers op zich aan de omleidingsroutes te houden. Dit voorkomt onnodige opstoppingen.

Om de werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, sluiten Rijkswaterstaat de volgende wegvakken en toe- en afritten voor al het verkeer*:

N915 incl. kruisingen vanaf de kruising Edisonweg tot de kruising Rotterdamseweg;
Toe- en afrit N915-A15 Hendrik Ido Ambacht (21);
Toe- en afrit N915-A15 Alblasserdam (22).

*Uitgezonderd hulpdiensten, ADR-transport, Landbouwverkeer en twee lijndiensten.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar het weekend van vrijdag 4 mei 21.00 tot maandag 7 mei 05.00 uur.
Extra maatregelen om doorstroming te bevorderen

Om de doorstroming te bevorderen, stelt Rijkswaterstaat een aantal extra verkeersmaatregelen in.

Op de A16 vanuit het noorden (Rotterdam) een extra omleidingsroute via N3 (route T).
De verkeerslichten op afrit (23) en toerit A15 met de N3 worden scherper afgesteld voor een betere doorstroming. Rijkswaterstaat zet deze maatregel in op zaterdag 28 april tussen 08.00-18.00 uur.
Op de A15 worden de borden boven de weg (DRIP’s) ingezet waarop de snelheid automatisch wordt aangepast op grond van het verkeersaanbod.

Rijkswaterstaat roept de weggebruikers op zich aan de omleidingsroutes te houden. Dit voorkomt namelijk onnodige opstoppingen op de weg.

Omleidingsroutes

- Vanuit Gorinchem richting Hendrik-Ido-Ambacht: volg de A15, dan de A16 richting Dordrecht en neem daarna afrit 23 (Hendrik-Ido-Ambacht);
- Vanuit Gorinchem richting Ridderkerk: volg de A15, dan de A16 richting Rotterdam en daarna de A38;
- Vanuit Rotterdam richting Hendrik-Ido-Ambacht: blijf de A16 volgen en neem vervolgens afrit 23 (Hendrik-Ido-Ambacht);
- Vanuit Rotterdam richting Alblasserdam en Papendrecht: blijf de A16 volgen tot afrit 20  (N3) volg T; 
- Vanuit Rotterdam richting Alblasserdam: volg de A16, dan de A15 en keer daarna bij de aansluiting met de N3 (Papendrecht/Dordrecht). Neem dan afrit 22 (Alblasserdam);
- Vanuit Rotterdam richting Papendrecht: volg de A16, dan de A15 en neem daarna afrit 23 (Papendrecht, kruising met de N3);
- Vanuit Ridderkerk richting Alblasserdam/Hendrik-Ido-Ambacht: neem toerit 21 op de A15 en keer vervolgens bij de aansluiting met de N3;
- Vanuit Ridderkerk richting Papendrecht/Dordrecht: neem toerit 21 op de A15 en keer daarna bij de aansluiting met de N3;
- Vanuit Ridderkerk richting Rotterdam: volg de Rotterdamseweg en vervolgens de A38;
- Vanuit Alblasserdam en Papendrecht richting Gorinchem: volg de Burgemeester Keijzerweg en de N3;
- Vanuit Alblasserdam en Papendrecht richting Hendrik-Ido-Ambacht: neem toerit 21 op de A15 en volg vervolgens de A15. Volg daarna de A16 richting Dordrecht en neem dan afrit 23 (Hendrik-Ido-Ambacht);
- Vanuit Breda en Zwijndrecht richting Hendrik-Ido-Ambacht: neem afrit 23 (Hendrik-Ido-Ambacht) richting het centrum;
- Vanuit Hendrik-Ido-Ambacht: ga naar de A16, neem toerit 23 richting Rotterdam en volg de omleiding richting Alblasserdam/Papendrecht via de A15.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 5 tot 10 minuten.

Over de werkzaamheden
Tijdens de weekendafsluitingen vervangt Rijkswaterstaat rijbaanbreed de bestaande deklaag op verschillende wegvakken. De detectielussen van de verkeersregelinstallaties worden vernieuwd en de bermen verlaagd. Ook voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan het viaduct ‘Damstraat’.

Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het onderhoudsprogramma dat Rijkswaterstaat in de provincie Zuid-Holland in 2018 uitvoert. In totaal gaat het om de renovatie van ongeveer 36 wegvakken en 82 bruggen, viaducten en/of tunnels. Met dit reguliere onderhoud zorgt Rijkswaterstaat ervoor dat het verkeer in Zuid-Holland vlot en veilig kan blijven rijden.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl. Heeft u vragen over de werkzaamheden? Twitter naar @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis)

Zie ook:
Weekendafsluitingen Grote Beer en Brug over de Noord (do, 19 apr 2018)


Deel dit bericht met je vrienden!