woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Nationale Molendag ‘Ontmoet de molenaar’

1 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERWAARD - SIMAV molens open voor publiek. Op zaterdag 12 mei zijn de molens van Molenstichting SIMAV geopend voor belangstellenden. Dit i.v.m de jaarlijkse Nationale Molendag. De vrijwillige molenaars van de molenstichting, die ruim 30 molens in eigendom heeft, laten graag zien hoe een molen werkt en vertellen over het vroegere leven in en rond de molen.

Behalve het privégedeelte zijn de molens van binnen te bekijken. In de molen zal voor kinderen een molen-ontdek-boekje klaarliggen.

Bij een van de SIMAV molens, molen De Hoop in Gorcum, is stadsbierbrouwer Dukes aanwezig die de mogelijkheid biedt te proeven van de vele soorten bier en dat op een van de mooiste uitkijkpunten van Gorcum. Bij de andere Gorkumse molen, de 'Nooit volmaakt', zijn diverse soorten meel en streekproducten te koop.

Tevens zijn van 9 tot 12 mei de ‘stap en trap’ fiets- en wandelroutes gepland met alle dagen het startpunt in Hoornaar. De route zal ook langs enkele molens voeren. www.stapentrap.nl.

Voor adressen en meer info over onze molens: www.simav.nl

Lees meer over:

alblasserwaard molens stichting
Deel dit bericht met je vrienden!