woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Familie Oganesian 50 jaar getrouwd

1 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Hij was chauffeur in Armenie. De thans 80 jarige Yurek Oganesian leerde daar zijn vrouw kennen tijdens eens bruiloft. Onder het motto “van een bruiloft komt een bruiloft” liet hij zijn vrouw nooit meer gaan.

Zijn  vrouw Hanuma is thans 69 jaar en ze heeft als hobby het oplossen van woordraadsels. Hij houdt meer van vissen en van TV kijken. Het echtpaar was op 25 april jl. 50 jaar  getrouwd en dat hebben ze met het gezin al gevierd. Zij kregen 1 zoon en zijn de trotse Opa en Oma van 2 kleinkinderen.
In 2002 kwam het gezin uit Armenie, waarna ze eerst verbleven in asiel zoekers centra in ‘s-Gravendeel en Papendrecht en in een woning in de Fop Smitstraat in Alblasserdam. Sinds 2006 woont het echtpaar in de Pieter de Hoogchplaats.

In 2006 werden zij statushouders, waarna het Nederlanderschap in 2017 werd verkregen.
Yurek is Nederland en de Nederlanders altijd dankbaar geweest voor het goede wat ze hen brachten.  Deze zomer gaan ze terug naar Armenie, iets waar ze zich echt op verheugen.
Burgemeester Jaap Paans bracht hen op 1 mei een felicitatiebezoek.

Tekst en foto: Joop Aret.

Lees meer over:

burgemeester huwelijk familie
Deel dit bericht met je vrienden!