woensdag 21 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Vrijdag 4 mei: Nationale Dodenherdenking bij het oorlogsmonument in de Polderstraat

4 mei 2018

ALBLASSERDAM - Op vrijdag 4 mei is de Nationale Dodenherdenking in Alblasserdam. Wij herdenken alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld in oorlogssituaties en bij vredesmissies zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

De organisatie roept inwoners, bedrijven en instellingen van Alblasserdam op om vrijdag 4 mei vanaf 18.00 uur tot aan zonsondergang de Nederlandse vlag halfstok te hangen. Ook verzoeken zij iedereen van 20.00 tot 20.02 stilte in acht te nemen.

Het 4 mei comité dodenherdenking Alblasserdam organiseert een herdenking bij het oorlogsmonument in Alblasserdam. Voorafgaand daaraan is een herdenkingsdienst in Landvast. U bent van harte welkom om aan het programma deel te nemen.

Programma

18.30.uur: Ontvangst van veteranen, nabestaanden van veteranen, begeleiders en belangstellenden in Landvast.

19.00 uur: Aanvang herdenkingsdienst in Landvast, georganiseerd door de samenwerkende kerken (Werkgroep Herdenkingsdienst 4 mei).

19.30 uur: Muziekvereniging Soli Deo Gloria stelt zich op bij het oorlogsmonument in de Polderstraat en brengt passende muziek ten gehore.

19.40 uur: Vertrek stille tocht vanaf het Raadhuisplein naar het oorlogsmonument. De stoet wordt voorafgegaan door tamboers van muziekvereniging Soli Deo Gloria. Daarachter komen de kransdragers van de Scouting Alblasserdam. Zij worden gevolgd door de burgemeester, leden van het 4 mei comité, veteranen, leerlingen van basisschool Het Palet, leden van het gemeentebestuur, leden van de jeugdgemeenteraad, overige scouts en alle verdere belangstellenden.

19.40 uur: Luiden van de kerkklokken.

19.50 uur: Aankomst stille tocht bij het oorlogsmonument. Het luiden van de kerkklokken eindigt. Soli Deo Gloria brengt tot tegen 20.00 uur passende muziek ten gehore.

20.00 uur: Even voor de klok van de Grote Kerk acht uur slaat, klinkt het trompetsignaal Stilte ter aankondiging van de twee minuten te houden stilte.

20.02 uur: Gezamenlijk zingen van coupletten 1 en 6 van het Wilhelmus onder begeleiding van Soli Deo Gloria.

20.05 uur: Toespraak door burgemeester Jaap Paans.

20.10 uur: Voordrachten door leerlingen van basisschool Het Palet.

20.15 uur: Kransleggingen door de burgemeester, vertegenwoordigers van basisschool Het Palet, de veteranen en de jeugdgemeenteraad. Hierna kunnen ook de overige aanwezigen bloemen leggen. Soli Deo Gloria speelt daarbij koraalmuziek.

20.25 uur: Einde van de plechtigheden bij het oorlogsmonument.

Deel dit bericht met je vrienden!