donderdag 29 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Nieuwe muzikale cursussen van start na de meivakantie

7 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Christelijke muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam start in samenwerking met basisscholen De Twijn, Het Kompas en De Schalm vanaf donderdag 24 mei weer leuke muzikale cursussen na schooltijd.  Kinderen uit  Alblasserdam kunnen zo kennis maken met allerlei vormen van muziek maken.

Voor kinderen uit groep 3, 4 en 5 is er het Schoolkoor, waar kinderen leuke liedjes leren zingen.  Vanaf 24 mei 6 donderdagen van 14.15-15.00 uur op De Twijn. Op Het Kompas wordt de 6-weekse cursus Muziek=Leuk! georganiseerd voor kinderen van groep 4,5 en 6, eveneens vanaf donderdag 24 mei, van 15.15-16.00 uur.  En op De Schalm kunnen kinderen komen spelen op koperen blaasinstrumenten in de  6-weekse Koperklas, vanaf donderdag 24 mei van 14.15-15.00 uur. Deze cursus is voor kinderen uit groep 5,6,7 en 8. Deelname is open voor alle kinderen uit Alblasserdam.

Deze cursussen worden georganiseerd in het kader van Kunstkanjers, het jeugdcultuurprogramma in Alblasserdam. https://nl-nl.facebook.com/kunstkanjers/

Kunstkanjers zorgt ervoor dat deze muzikale cursussen laagdrempelig kunnen worden aangeboden. De activiteiten kosten 15 euro per cursus van 6 weken. Lesmateriaal en gebruik van instrumentarium is daarbij inbegrepen.

Inschrijven kan via secretariaat@sdgalblasserdam.nl .

Op de website van Soli Deo Gloria is meer informatie te vinden over het cursusaanbod https://www.sdgalblasserdam.nl/muziekopleiding/cursussen-workshops/

Voor wie het naschoolse aanbod niet past of al gekozen heeft voor een instrument is er Soli’s Koperklas. Elke dinsdag van 18.30 – 19.00 uur krijgen kinderen daar les op het koper blaasinstrument van hun keuze.  Eerste les na de meivakantie is dinsdag 15 mei.

Lees meer over:

Soli Deo Gloria muiziek
Deel dit bericht met je vrienden!