woensdag 21 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Vrijheid is kwetsbaar. Voor onze vrijheid is een hoge prijs betaald

7 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op 4 mei herdenken wij ook in Alblasserdam burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Vrijheid is kwetsbaar. Voor onze vrijheid is een hoge prijs betaald.

Onze vrijheden, onze rechten én onze plichten zijn zwaar bevochten. Nu weten we niet beter dan dat ze vanzelfsprekend zijn. Onze vrijheden, rechten en plichten liggen vast in Grondwet, Verdrag van Rome en in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Het 4 mei comité dodenherdenking Alblasserdam organiseerde ook dit jaar weer een herdenking bij het oorlogsmonument in Alblasserdam. Voorafgaand daaraan was er een herdenkingsdienst in Landvast. Zowel dienst als herdenking werden ook dit jaar weer goed bezocht.

Foto's Joop Aret.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!