woensdag 21 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Start aanleg ontbrekend stuk fietspad Oost-Kinderdijk

9 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Vandaag, 9 mei 2018, start aannemersbedrijf Hak in opdracht van de gemeente met voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een fietspad aan de Oost-Kinderdijk. Het fietspad komt te liggen achter de huizen aan de Oost-Kinderdijk 48-66. Wethouder Peter Verheij: "Hiermee komt een lang gekoesterde wens van de gemeente en vele inwoners in vervulling. Dit stukje fietspad is de ontbrekende schakel in een aaneengesloten vrij liggend fietspad langs de gehele dijk. De verkeersveiligheid zal aanzienlijk toenemen."

Overleg met omwonenden
Voor de aanleg van dit stuk fietspad is een lange periode voorafgegaan van overleg met onder andere het Waterschap Rivierenland, afstemming met bewoners en het verkrijgen van alle noodzakelijke toestemmingen en vergunningen. Voor de direct aanwonenden betekent dit een verandering in hun directe leefomgeving. "Daarom hebben wij uitvoerig met hen gesproken en overeenstemming gezocht.

Dit heeft onder andere geresulteerd in afspraken over het maken van een erfafscheiding tussen hun tuinen en het fietspad", aldus wethouder Peter Verheij.

Voorbereidende werkzaamheden
Woensdag plaatst de aannemer bouwhekken die het werkterrein afschermen. Daarna zullen voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden zoals het verwijderen van obstakels, het graven van proefsleuven, het aanbrengen van bouwborden en het plaatsen van een definitieve erfafscheiding tussen de tuinen en het fietspad. Daarna kan gestart worden met het daadwerkelijk aanleggen van het fietspad. De werkzaamheden duren in totaal naar verwachting enkele maanden. In verband met veiligheidseisen bij werken in de dijk moet het fietspad uiterlijk 14 oktober klaar zijn. Voor de aanleg heeft de Provincie Zuid-Holland subsidie beschikbaar gesteld.

Bron foto: Google Streetview.

Lees meer over:

fietspad oostkinderdijk
Deel dit bericht met je vrienden!