woensdag 21 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

Start bouw van twee woningen aan de Waalsmondelaan

16 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Op dinsdag 15 mei startte de bouw van twee woningen aan de Waalsmondelaan 7 in Alblasserdam.

Omdat het hier gaat om een plek met een rijke geschiedenis, gingen kinderen die in de nieuwe woningen komen te wonen naar een schat zoeken. Zij kregen daarbij hulp van wethouders Arjan Kraijo en Dorien Zandvliet.Hofstede 't Torentje
Op de plaats waar de woningen komen, zijn mogelijk sporen aanwezig van de vroegere hofstede 't
Torentje. Dit was de 17e eeuwse pastorie van de oorspronkelijk aan de overzijde van de Kerkstraat
gelegen kerk. Tijdens de sloop van de huidige bebouwing (de voormalige MCD supermarkt) wordt de
Archeologische Werkgemeenschap Nederland (AWN) afdeling Lek & Merwestreek ingezet om eventueel aanwezige archeologische waarden van de locatie te documenteren. De bouw van de woningen is in handen van projectontwikkelaar Merwestreek Projecten.

Na afloop van het schatgraven gaf Gerrit Woudenberg van de Historische Vereniging West Alblasserwaard een toelichting op de geschiedenis van de locatie. Dit gebeurde in het pand van de Historische Vereniging.

Foto's: Joop Aret.

Deel dit bericht met je vrienden!