woensdag 21 oktober 2020

Alles over Alblasserdam

De bijeenkomst met Kim Phuc, het Napalmmeisje was een groot succes

25 mei 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Grote opkomst bij Napalmmeisje in Alblasserdam. Op vrijdag 18 mei vond de boekbespreking van Kim Phuc, het Napalmmeisje plaats. Vanwege de overweldigende belangstelling was de presentatie verplaatst van Bibliotheek Alblasserdam naar cultureel centrum Landvast. Daar luisterden ruim 325 belangstellenden naar het verhaal van het meisje dat de oorlog in Vietnam een gezicht gaf. 

Muisstil
Tijdens deze avond vertelde ze over haar jeugd, de oorlog en het heftige moment van de foto. Maar ook haar lange weg naar genezing en vrede kwam aan bod. Dit soort indrukwekkende verhalen passen goed bij de filosofie van de Bibliotheek AanZet. Bezoekers worden op deze manier geïnspireerd door haar doorzettingsvermogen en op zo’n avond van de juiste informatie voorzien. Anderhalf uur lang hingen de bezoekers muisstil aan de lippen van Kim Phuc. 

Signeren
Na afloop van de presentatie was er de gelegenheid om het boek van Kim Phuc te kopen en te laten signeren. Van die mogelijkheid werd gretig gebruik gemaakt. Mede dankzij de tomeloze inzet van vrijwilligers van AanZet en boekhandel De Schuilplaats verliep de avond vlekkeloos. Op dinsdag 19 juni is er in de bibliotheek Alblasserdam gelegenheid om verder door te praten over het verhaal en boek van het Napalmmeisje. Via de website van de bibliotheek kun je je aanmelden voor deze bijeenkomst.

Bron foto's: Peter Stam.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!