zaterdag 19 juni 2021

Alles over Alblasserdam

Vernieuwd Scheldeplein feestelijk geopend

8 juni 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Het vernieuwde Scheldeplein is donderdag 7 juni feestelijk geopend. Wethouder Peter Verheij legde de laatste steen op zijn plek, samen met mevrouw Smit en de heer Lucas. Zij wonen allebei al meer dan vijftig jaar aan het Scheldeplein. Bovendien hebben beiden er lange tijd een winkel gerund.

Feestelijkheden op het plein
De officiële handeling werd gadegeslagen door (oud)winkeliers, omwonenden, leden van de Ichthuskerk en scholieren van de basisscholen ’t Nokkenwiel en het Kompas.
Muziekvereniging Soli Deo Gloria zorgde voor de muzikale omlijsting. Kinderen konden zich na de openingshandeling vermaken met activiteiten op en rondom het plein. Na afloop werd hen een kleinigheidje aangeboden namens de winkeliers. Ook op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni zijn er feestelijkheden op het plein om de opening te vieren. Het programma staat op de pagina over het Scheldeplein.

De laatste steen van het vernieuwde Scheldeplein
Met het leggen van de laatste steen werd het Scheldeplein officieel geopend.

Bovenstaande foto's zijn gemaakt door Joop Aret, hieronder nog een afbeelding van hoe het Scheldeplein er nu, van boven gezien, uitziet.

Lees meer over:

wethouder opening Scheldeplein
Deel dit bericht met je vrienden!