woensdag 14 april 2021

Alles over Alblasserdam

Echtpaar Dekker 50 jaar getrouwd

11 juni 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Het was tijdens haar werkzaamheden als schoonmaakster in de kantine van werf de Noord dat, de in Groningen geboren, Bienie Wormmeesters (69) de daar werkende Bas Dekker (71) ontmoette. Bas is een geboren Alblasserdammer. Die eerste ontmoeting werd voortgezet op de Dam, waar de “meidenmarkt” werd gehouden.
Na hun huwelijk ging het echtpaar wonen aan het Zuiderstek, als het ware vlak bij het werk van Bas, die daar 44 jaar als loodgieter heeft gewerkt. Later zijn ze verhuisd naar de Gruttostraat en nu wonen ze, al weer 12 jaar, in de Pieter de Hoochplaats.
Bienie heeft de laatste 26 jaar in de ouderenzorg gezeten bij de Rivas. Nu brengt ze haar vrije tijd door met TV kijken en spelletjes op de tablet terwijl Bas, alweer 13 jaar met pensioen, zijn tijd doorbrengt als bestuurslid van Aquariumvereniging de Paradijsvis en ook, samen met Bienie, werkzaamheden verricht in buurthuis “Het Hoochhuis”.
Bas en Bienie kregen een zoon en een dochter en zijn de trotse Opa en Oma van twee kleinkinderen waarmee ze de officiele dag, 7 juni, gezamenlijk hopen te vieren bij de Chinees in Papendrecht.
Burgemeester Jaap Paans bracht hen op 8 juni een felicitatiebezoek.

Bron foto's: Joop Aret.

Lees meer over:

burgemeester huwelijk 50 jaar
Deel dit bericht met je vrienden!