Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Aanpassing bushaltes voor snelle R-net buslijn'
19jun 2018

Aanpassing bushaltes voor snelle R-net buslijn

ALBLASSERDAM - In de tweede helft van dit jaar gaat de provincie Zuid-Holland een aantal bushaltes in Alblasserdam opwaarderen ter voorbereiding van een snelle en busverbinding die door het dorp gaat rijden. Het gaat om het busstation aan de Rijnstraat, de haltes A. Kuyperstraat en Blokweerweg en de haltes bij de Grote Beer/Helling. De haltes worden volgens de zogenoemde R-netkwaliteit comfortabeler met extra voorzieningen, zoals overdekte fietsenstallingen. Direct omwonenden zijn per brief uitgenodigd om tijdens een inloopavond tekeningen en beeldmateriaal te bekijken van de nieuwe bushaltes en fietsenstallingen.

Nieuwe busvervoerder per 9 december
De maatregelen zijn nodig voor het nieuwe openbaarvervoernetwerk dat op 9 december 2018 van start gaat. Dit netwerk in de regio Drechtsteden en Alblasserwaard wordt compleet vernieuwd met de komst van nieuwe vervoerder Qbuzz. Voor de R-netlijn die in Alblasserdam gaat rijden als snelle verbinding naar Ridderkerk en Rotterdam Kralingse Zoom worden de genoemde bushaltes opgewaardeerd. Qbuzz informeert inwoners en reizigers binnenkort over de nieuwe dienstregeling en lijnen.

Hoogwaardig openbaar vervoer
R-net is hét keurmerk voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in de Randstad. Alle R-net verbindingen samen vormen een aantrekkelijk netwerk van snel, betrouwbaar, frequent en comfortabel openbaar vervoer. Overstappen gaat makkelijk en snel op de OV-knooppunten waar R-net lijnen en andere vormen van openbaar vervoer samenkomen.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de maatregelen aan de bushaltes op de website van de provincie Zuid-Holland: www.zuid-holland.nl/r-net. Meer informatie over het nieuwe openbaarvervoernetwerk dat op 9 december 2018 van start gaat vindt u op www.qbuzz.nl/dav.Deel dit bericht met je vrienden!