Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Stichting Anders: 'Drie waardevolle stappen naar werk''
05jul 2018

Stichting Anders: 'Drie waardevolle stappen naar werk'

ALBLASSERDAM / SLIEDRECHT / PAPENDRECHT - Afgelopen maand vond er iets unieks en bijzonders plaats in de gemeenten Papendrecht, Sliedrecht en Alblasserdam. Tientallen werkzoekenden waren aanwezig voor drie heel concrete stappen naar werk. Hier het verslag, inclusief leuke foto’s van de workshops.

"Stichting ANDERS en stichting Werkbank Drechtsteden sloegen de handen ineen om werkzoekenden te helpen in hun zoektocht naar werk. Voor ANDERS een mooie uitdaging en mooie kans om een aantal partners en uitzendbureau’s uit hun netwerk te betrekken. De hulpvraag was dus in dit geval: ‘werkzoekenden ondersteunen richting werk’. Voor de Werkbank Drechtsteden een mooi project omdat dit perfect aansluit bij hun missie om mensen te helpen richting werk.

Hoe ging dit alles in zijn werk?

Stichting ANDERS benaderde drie van hun betrokken ondernemers om invulling te geven aan drie verschillende workshops in de maand juni: Talentassessment.nl, Werken met Passie en Artiflex.
Drie locaties werden gevonden die mee wilden werken met dit initiatief: restaurant de Portier, Bibliotheek Sliedrecht en Sportcentrum Papendrecht.

Lokale ambtenaren en wethouders werden benaderd en besloten om namens de sociale dienst een groep werkzoekenden uit Papendrecht, Sliedrecht en Alblasserdam te benaderen met de vrijblijvende uitnodiging voor de workshops.

Workshop 1 – 11 juni – restaurant de Portier – Talentassessement.nl
We waren erg nieuwsgierig hoeveel stoelen we uiteindelijk zouden vullen tijdens de eerste workshop. 35 mensen hadden zich netjes aangemeld maar de ruimte in de Portier bleef maar verder vol lopen. Uiteindelijk vulden we ruim 60 stoelen en was het een drukte van jewelste. Bij binnenkomst in de Portier, tevens partner van ANDERS, werd iedereen gastvrij ontvangen met een heerlijke kop koffie of thee.

Matthijs Goedegebuure is een ervaren psycholoog en tevens eigenaar van Talentassessment.nl. Hij inspireerde de aanwezigen om op een nieuwe manier naar eigen talenten te kijken. Een prachtig startpunt. Want als je niet weet wat je kwaliteiten en talenten zijn, hoe moet je dan ooit die perfecte baan vinden? Ook had Matthijs meerdere testjes klaar staan voor de deelnemers om nieuwe ontdekkingen te doen. Deelnemers gaven aan verborgen talenten te hebben ontdekt en nieuwe ideeën te hebben ontvangen voor oriëntatie op werk. Prachtig.

Workshop 2 – 18 juni – Bibliotheek Aanzet Sliedrecht – Werken met Passie
Ook tijdens de tweede workshop mochten we weer een mooie zaal vullen met werkzoekenden. Het was erg leuk om te zien dat veel deelnemers elkaar intussen hadden leren kennen en elkaar na de eerste workshop direct weer opzochten. Mooi om steun aan elkaar te hebben en tips en ideeën uit te kunnen wisselen. Samen weet je namelijk altijd meer.

De workshop werd geleidt door Annelien en Geert van het uitzendbureau Werken met Passie uit Sliedrecht. Twee betrokken medewerkers die graag hun kennis wilden delen op het gebied van het maken en inzetten van een goede cv. Erg mooi want de nieuwe ontdekkingen uit workshop 1 konden direct worden ingezet bij het vormen van een goede cv. Prachtig dat veel deelnemers voor het eerst in hun leven naar huis gingen met een schets van een cv. Een mooi handvat voor de deelnemers om zelf op verder te bouwen.

Workshop 3 – 25 juni Sportcentrum Papendrecht – Artiflex
Mooi als je weet wat je talenten zijn, en hoe je een goede cv opstelt. Maar hoe ga je dan precies dat gesprek in, hoe bereid je jezelf voor, wat doe je vooral wel en vooral ook niet tijdens een gesprek. Ook was er een rollenspel tussen een deelnemer en het uitzendbureau en leverden de groepsgesprekken mooie tips en ervaringen op voor de deelnemers.
De workshop werd ingevuld door uitzendbureau Artiflex uit Papendrecht. Erg waardevol om medewerkers Onno en Vera te laten vertellen waar hun als uitzendbureau op letten bij sollicitanten en waar ze op afknappen of juist enthousiast van worden. Een mooie laatste en leerzame ochtend.

Samen is alles mooier
We kijken terug op een mooi project en samenwerking tussen deze twee stichtingen, drie ondernemers uit de regio, drie locaties die mee wilden werken, de sociale dienst die de uitnodiging verzorgde, én natuurlijk de deelnemers zelf voor hun aanwezigheid en inzet. Een mooi voorbeeld hoe we elkaar kunnen helpen en ondersteunen als samenleving. Samen is alles mooier. Samen maken we Nederland nóg een stukje mooier."

Tot zover het mooie verslag van Stichting Anders.Deel dit bericht met je vrienden!