Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Hulp met administratie'
05jul 2018

Hulp met administratie

ALBLASSERDAM - Vanaf september wil Stichting Welzijn Alblasserdam starten met een nieuw dienstverleningsconcept: Thuisadministratie. Getrainde vrijwilligers komen bij mensen thuis om samen de administratie op orde te maken en schulden te voorkomen.

Volgens het Nibud leeft één op de zes gezinnen in armoede, zo ook in Alblasserdam. Dit komt neer op circa 1.200 huishoudens. Om deze problematiek te bestrijden, is door gemeente en samenwerkingspartners het convenant tegen armoede getekend. De thuisadministratie is een dienst die signalerend en preventief moet gaan werken.

Voordat mensen in schulden belanden, hebben zij vaak al een ongeordende administratie. Hierdoor zien zij door de bomen het bos niet meer. Dit kan op lange termijn zorgen voor stress, een ongezonde levensstijl en een maatschappelijk isolement. De thuisadministratie komt bij u langs, maakt de administratie op orde en stuurt aan op gedragsverandering.

Voor deze dienst is Stichting Welzijn Alblasserdam nog op zoek naar vrijwilligers. Bent u op zoek naar flexibel in te plannen vrijwilligerswerk, dan kunt u zich aanmelden via leroy@stichtingwelzijnalblasserdam of 078 – 20 21 22 0. Binnenkort starten de trainingen voor deze vrijwilligersfunctie.Deel dit bericht met je vrienden!