Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'IHC bouwt pijpenlegger Seven Vega voor Engels bedrijf Subsea 7'
06jul 2018

IHC bouwt pijpenlegger Seven Vega voor Engels bedrijf Subsea 7

SLIEDRECHT / ALBLASSERDAM - Donderdag 5 juli 2018, vond de kiellegging van het nieuwe schip voor Subsea 7 plaats, op de werf in IHC werf in Krimpen aan den IJssel. Naast deze belangrijke mijlpaal heeft Subsea 7 ook aangekondigd dat ditt schip de naam SEVEN VEGA zal krijgen. Dit is de winnende suggestie van de naamwedstrijd onder het personeel van Subsea 7.

Stuart Fitzgerald, Executive Vice President Strategie en Commercial van Subsea 7: "Dit nieuwe schip is een belangrijke investering voor de toekomst. Na aflevering zal de SEVEN VEGA een van de meest capabele en rendabele reel lay schepen in de markt zijn en dit biedt Subsea 7 veel mogelijkheden voor de toekomst. Het schip is ontworpen om economische technologieën te leveren die inspelen op de groeiende trend in de markt naar langere tie-back ontwikkelingen. Het geavanceerde pijpenleg systeem van het schip richt zich op de veiligheid van de bemanning, de operationele efficiëntie en flexibiliteit. Het systeem zal in staat zijn om complexe pijpleidingen te installeren, waaronder pijp in pijp systemen en electrical heating systemen in waterdiepten tot 3000m.”

"Het was belangrijk voor ons om de medewerkers te betrekken bij de ontwikkekling van ons nieuwe schip. De naamwedstrijd leverde maar liefst 1700 inzendingen op. We kozen voor SEVEN VEGA omdat Vega een van de meest heldere sterren in de noordelijke hemel is en in de toekomst de North Star zal zijn. (Redactie: Over 14.000 jaar) We kijken er naar uit om de winnaar van de wedstrijd tijdens de naamgevingsceremonie te verwelkomen en we verheugen ons erop dat de SEVEN VEGA zal toetreden tot de vloot in de eerste helft van 2020."

Dave Vander Heyde, CEO Royal IHC: "We zijn trots op het bereiken van deze belangrijke mijlpaal voor het volledig geïntegreerde reel lay schip. We vinden de naam erg geschikt voor het prestigieuze schip en kijken uit naar het verdere bouwproces waarbij wij de SEVEN VEGA steeds meer vorm zullen zien krijgen op de helling.”Deel dit bericht met je vrienden!