woensdag 20 januari 2021

Alles over Alblasserdam

Feestelijke opening natuur- en recreatiegebied Lammetjeswiel

9 juli 2018

ALBLASSERDAM - Het vernieuwde Lammetjeswiel is open. Vrijdagmiddag 6 juli rende wethouder Arjan Kraijo samen met Ilse Broens, de bedenkster van de kabelbaan, door de afgeplakte ingang van de natuurspeeltuin met in hun kielzog een groot aantal enthousiaste Alblasserdammers.

De speeltuin is één van de nieuwe onderdelen van het natuur- en recreatiegebied. En natuurlijk wilde Ilse samen met haar broer Erik de kabelbaan wel even uitproberen.

Vlak daarvoor klonk er op aangeven van de wethouder een daverend applaus voor zowel de inwonersgroep die de plannen heeft bedacht en mede ontworpen als voor de leerlingen van het Da Vinci en Wellant College die ze onder begeleiding van hun docenten en aannemersbedrijf Verkuil & Moree hebben uitgevoerd. De samenwerking is een uniek project. Op de plek waar ze de afgelopen maanden zo hard gewerkt hebben, kregen ze gisteren hun bekwaamheidscertificaten uitgereikt.

Met ijsjes, broodjes en lekkere drankjes kreeg de opening een extra feestelijk tintje. Voor de stichting Lammetjeswiel was het een dubbel feest: bij de notaris was de oprichting van de stichting eerder op de dag bekrachtigd. De stichting gaat zich bezighouden met het programmeren van allerlei activiteiten in het Lammetjeswiel.

Lees meer over:

natuur recreatie lammetjeswiel
Deel dit bericht met je vrienden!