Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Wederom negatief zwemadvies voor Lammetjeswiel'
24jul 2018

Wederom negatief zwemadvies voor Lammetjeswiel

ALBLASSERDAM - Per 20 juli geldt wederom een negatief zwemadvies voor het Lammetjeswiel. De concentratie blauwalg in het water is weer te hoog. Dit blijkt uit de wekelijkse meting die wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie.

Bacterie
Aan het begin van de maand gaf de Omgevingsdienst Midden Holland ook een negatief zwemadvies af voor het Lammetjeswiel. Een week later werd dit opgeheven, maar nu is het opnieuw van kracht. Wanneer de concentratie blauwalg in het water te hoog is, kan zwemmen gezondheidsrisico's met zich meebrengen. De bacterie blauwalg is altijd aanwezig in open water, maar kan zichzelf bij warm weer makkelijk en snel vermeerderen. De concentratie wordt dan zo hoog dat het bij mensen en dieren tot  huidirritatie en maag-/darmklachten kan leiden.

Weersomstandigheden
Als de weersomstandigheden veranderen, kan de hoeveelheid blauwalg weer afnemen. Op de website zwemwater.nl is de uitkomst te zien van de watermonsters die de Omgevingsdienst Midden Holland wekelijks in opdracht van de provincie neemt.Deel dit bericht met je vrienden!