dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Alblasserdam

Jaarlijkse Paardenmarkt begint met een verfrissende regendouche

25 juli 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Vandaag, woensdag 25 juli 2018 vindt in ons Damdorp de jaarlijkse Sint Jacobus Paardenmarkt plaats in en rondom de Kerkstraat. De markt begon traditiegetrouw ’s morgens vroeg om 8.00 uur. Op de markt zijn paarden, pony’s en allerlei kraampjes. Ook rijdt er vandaag een paardentram.

De allereerste bezoekers lieten zich niet wegjagen door de regenbui, die deze ochtend voor wat verfrissing zorgde tijdens deze hittegolf-dagen.

Eigenaren van pony’s en paarden krijgen een premie om hun dieren op de markt te laten zien. Voor een paard is dit €15,00 en voor een pony €10,00. Er is onder de 'aanvoerders' van de paarden en pony’s ook een verloting van kleine geldprijzen.

In de avond vindt het Hippisch Festijn plaats en de stoelendans met pony's.

De organisatoren van de Paardenmarkt en de Wielerronde in Alblasserdam nemen tijdens de Paardenmarkt op deze woensdag extra maatregelen tegen de warmte. Er zijn gratis drinkwater tappunten ingericht, de markt wordt breder opgesteld en er zijn extra EHBO'ers aanwezig. Voor de paarden is er ook voldoende drinkwater en er is een dierenarts aanwezig.

Foto's: Joop Aret.

Zie ook:

Lees meer over:

Kerkstraat paardenmarkt
Deel dit bericht met je vrienden!