Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Royal IHC wint opdracht voor modificatie pijpenlegger'
01aug 2018

Royal IHC wint opdracht voor modificatie pijpenlegger

SLIEDRECHT / ALBLASSERDAM - Royal IHC heeft de opdracht gekregen om het pijpenleg- en constructieschip Amazon van McDermott International Inc. te modificeren. Onderdeel van de  overeenkomst is de levering van een innovatief en compleet J-lay-systeem aan het in Houston  gevestigde bedrijf. Het contract werd ondertekend door McDermott's Global Vice President Marine  Assets & Operations Alan Marriott en Royal IHC's Executive Director Services Diederik van Rijn.

Turnkey oplossing
IHC is verantwoordelijk voor het algehele projectmanagement van de modificatie; van ontwerp tot en met de integratie van het nieuwe equipment. Het project omvat de bouw en installatie van het door IHC ontworpen en gepatenteerde J-lay-systeem, en de bijbehorende multi-joint fabriek, aanpassingen aan de scheepsconstructies, de verwijdering en vervanging van het equipment aan boord en inbedrijfstelling.

"We zijn zeer verheugd over deze samenwerking met McDermott", zegt Diederik van Rijn. "We werken al geruime tijd samen om het concept van deze toonaangevende geïntegreerde pijpenlegger te ontwikkelen, gebaseerd op innovatieve IHC-technologie. Het project toont het vermogen van IHC om geïntegreerde, op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten te creëren. We verheugen ons op de samenwerking met McDermott om onze gezamenlijke visie tot leven te brengen."

"Met de installatie van een multi-joint J-lay-systeem in een schip van deze grootte zetten we een nieuwe standaard ", voegt Royal IHC's Executive Director Mission Equipment Paul Hardisty toe. "Onze innovatieve benadering voor dit J-lay-systeem is een game-changer in de markt. We hebben vanaf de eerste conceptfase transparant en gezamenlijk met McDermott gewerkt om een oplossing te bieden die aan de verwachtingen voldoet."

Volledig geïntegreerde J-lay-toren
De aanpassingen omvatten de verwijdering van het bestaande pijpenlegsysteem en de vervanging door een nieuw J-lay-systeem met een dynamische topcapaciteit van 1.500 ton. Het J-lay-systeem kan alle soorten pijpleidingen verwerken, zoals flowlines, exportlines en verschillende pipe-in-pipe-configuraties, variërend in afmeting van 4,5 tot 24 inches met wanddikten tot twee inches.

"Het gebruik van beproefde technologie en procesautomatisering, gecombineerd met vroege samenwerking met de systeemontwerpers, zal een zeer efficiënte en kosteneffectieve pijpenlegger opleveren," zegt Alan Marriott. "De AMAZON zal een belangrijk deel uitmaken van de McDermott-vloot en ons in staat stellen wereldwijd te concurreren voor de belangrijkste diepwater / ultra-diepwaterprojecten. Het schip is ontworpen om zelfvoorzienend te zijn, waardoor een eenvoudige overgang van project naar project mogelijk is."

Levering in 2020
De AMAZON wordt in augustus 2019 overgedragen aan IHC in Nederland voor haar conversie. De oplevering van het gemodificeerde J-lay-schip is gepland voor zomer 2020.Deel dit bericht met je vrienden!