Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Bermborden vestigen de aandacht op luchtkwaliteit' Het bermbord over luchtkwaliteit langs de Helling.
10aug 2018

Bermborden vestigen de aandacht op luchtkwaliteit

ALBLASSERDAM - 'Samen sterk voor schone lucht'. Met deze oproep wordt iedereen die Alblasserdam binnenrijdt via de Helling en de Edisonweg sinds donderdag 9 augustus verwelkomd. De borden met daarop de slogan van het gemeentelijk actieprogramma luchtkwaliteit staan prominent langs twee belangrijke invalswegen van het dorp.

Iedereen kan een bijdrage leveren

Met het actieprogramma luchtkwaliteit werken wij samen met andere overheden, het bedrijfsleven en bewoners aan een schonere lucht. De borden helpen om de boodschap over te brengen dat iedereen kan een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door op tijd de schoorsteen te laten vegen en geen hout te stoken bij windstil weer. Of door bij het barbecueën meer te letten op het ontstaan en voorkomen van rook. Ook door te carpoolen, wat vaker de fiets te nemen en minder vuurwerk af te steken levert u een bijdrage aan een schonere lucht. Meer informatie vindt u op de pagina over luchtkwaliteit.Deel dit bericht met je vrienden!