Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Leuke activiteiten vanuit Alblasserdam' Foto: VVV Zuid-Holland Zuid
22aug 2018

Leuke activiteiten vanuit Alblasserdam

ALBLASSERDAM - Vanaf Alblasserdam kan je zo naar molenpark Kinderdijk fietsen en genoeg andere dingen doen. Als je Alblasserdam na een tijdje uit je hoofd kent, zijn er in de omgeving genoeg andere dingen te doen die je kunt bereiken met de auto. Hier een lijstje met tips.

1. Ga naar Scheveningen
Het is nog een stukje rijden met de auto, maar als je er eenmaal bent heb je ook wat. Het strand van Scheveningen is een prima plek om te ontspannen. In de zomer is het heerlijk druk en kan je verkoeling zoeken in het water of op het terras met een lekker drankje. Maar ook in het najaar is het prima vertoeven in Scheveningen. Ga voor een lekkere strandwandeling, waarna je opwarmt met een glas warme chocolademelk. Scheveningen is ook zeker aan te raden wanneer je de hond eens lekker uit wilt laten razen.

2. Nationaal Park De Biesbosch
Veel mensen zeggen dat er amper natuur is in Nederland. Niets is echter minder waar, we hebben zelfs een groot park: Nationaal Park de Biesbosch. Hier is werkelijk van alles te doen. Het is een plek waar je in je eentje goed kunt ontspannen, maar wat ook een goede bestemming is voor een dagje weg met familie of vrienden. Er zijn mooie wandel- en fietsroutes. Ook kan je met een boot door het park varen. Verder zijn er ook veel mogelijkheden tot het spotten van vogels en zijn er mooie plekken waar je kunt vissen.

3. Winkelen in Rotterdam
Als Alblasserdammer ben je natuurlijk al vaak in Rotterdam geweest. Toch is het een geweldige bestemming. Er is ook niks mis met het spelen van toerist in eigen land. Ga dus lekker een dagje naar Rotterdam om te winkelen, te genieten van de Maas of de Euromast te beklimmen. Ook het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is zeker een bezoek waard. Tip: ga op woensdag, dan is het museum namelijk gratis voor kinderen tot en met vijftien jaar.

4. Stroopwafels eten in Gouda
Iedereen is wel bekend met de echte Hollandse stroopwafel. Die is niet eens zo ver van Alblasserdam uitgevonden, namelijk in Gouda. Een bakker wilde van al zijn kruimels toch nog een lekkere koek maken en heeft zo de eerste versie van de stroopwafel gemaakt. Verwen jezelf eens en ga naar deze Hollandse stad om je buik rond te eten.

Praktische zaken
Voordat je vertrekt moet je natuurlijk wel een aantal dingen regelen. Zeker als je vaak met de auto eropuit trekt, is het verstandig om je autoverzekering te checken. Je wilt immers niet dat je niet gedekt bent wanneer je onderweg met pech komt te staan. Een goede autoverzekering begint bij je autoverzekering berekenen. Misschien kun je wel veel goedkoper een autoverzekering krijgen mét een hogere dekking. Er zijn dus genoeg leuke dingen rondom Alblasserdam te doen, maar ook in Alblasserdam zelf is genoeg recreatie te beleven. Wil je weten wat je allemaal kunt doen in Alblasserdam? Kijk dan eens in de agenda!Deel dit bericht met je vrienden!