Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Op recept: 'Alblaserdam beweegt''
27aug 2018

Op recept: 'Alblaserdam beweegt'

ALBLASSERDAM - Samenwerking tussen Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA), de gemeente Alblasserdam en Steunpunt KOEL heeft geresulteerd in een nieuw tweejarig project; Alblasserdam Beweegt. Dit project moet voor meer verbinding zorgen tussen zorg- en beweegaanbieders binnen Alblasserdam. Het project start officieel op 6 oktober  wanneer ook de fittest in Sporthal de Blokweer zal plaatsvinden.

Alblasserdam Beweegt begint bij een zorgaanbieder, dit kan bijvoorbeeld de huisarts,  fysiotherapeut of thuiszorg zijn. Wanneer zij constateren dat iemand baat heeft bij meer beweging en dat bewegen diverse kwaaltjes kan oplossen, kunnen zij kiezen voor een beweegrecept in plaats van een recept voor medicijnen uit te schrijven. Met dit beweegrecept kan de betrokkene vervolgens in gesprek met de beweegcoach van het ABC-team. Samen kiezen zij dan een passende activiteit bij een beweegaanbieder die aangesloten is bij het project.

Tijdens de projectperiode kost deelname aan een activiteit, op basis van een beweegrecept, € 35,00 voor twaalf lessen, met tussentijdse begeleiding van de beweegcoach. Uiteraard is het de bedoeling om een actieve levensstijl te promoten, zodat de betrokkenen ook na deze kuur blijven sporten.

Inwoners die mee willen doen en organisaties die aan willen sluiten bij Alblasserdam Beweegt kunnen mailen naar info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl. Ook voor meer informatie kunt u bij Stichting Welzijn Alblasserdam terecht.Deel dit bericht met je vrienden!