Alles over Alblasserdam...
Afbeelding bij nieuwsitem 'De HVWA organiseert een Open Monumentdag fiets-/wandelroute'
31aug 2018

De HVWA organiseert een Open Monumentdag fiets-/wandelroute

ALBLASSERDAM - De plaatselijke tentoonstellingscommissie van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard (HVWA) haakt in op het thema van Open Monumentendag 2018: ‘In Europa’. Zij organiseert zaterdag 8 september in Alblasserdam een fiets- c.q. wandelroute waarbij belangstellenden, door middel van fotoborden, informatie krijgen over bedrijven die in Alblasserdam  gevestigd waren, soms nog gevestigd zijn of iets met de scheepsbouw te maken hadden/hebben. Veel van deze bedrijven hadden hun klanten niet alleen in Nederland en Europa, maar soms ook over de hele wereld.

Er zijn foto’s te zien van o.a. de Kabelfabriek, de grotere scheepswerven zoals Van der Giessen-de Noord (nieuwe werf), Verolme (oude werf), Oceanco,  Von Lindern, Kloos, Vroege, J&K Smit en kleinere scheepswerven zoals Vermeulen, Janse, Jonker, Tukker en Beenhakker. Maar ook van diverse toeleveringsbedrijven, zoals de conservenfabriek Meursing,  verzinkerij Clements, houthandel Klaver, zeilmakerij en machinefabriek Van der Lee, papiergarenfabriek, Nederlandse touwfabriek en Variël.De route is ongeveer zes kilometer lang en slingert zich als een lint langs de Noord in Alblasserdam over de Ruigenhil, Dam, Zuiderstek, Cortgene, West- en Oostkinderdijk en eindigt bij Hotel Kinderdijk/Biggelmee. Aan het einde van de route is er, onder het genot van een kopje koffie of thee aangeboden door Hotel Kinderdijk, de gelegenheid om een prijsvraag in te vullen. De winnaar van de prijsvraag wordt beloond met een cadeaubon.

Wie enthousiast is geworden en wil meefietsen, dan wel meewandelen, kan starten vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur. Het startpunt is bij het gebouw van de HVWA, Cortgene 3 te Alblasserdam waar deelnemers worden voorzien van een boekje met routebeschrijving en een waardebon voor koffie/thee/fris bij Hotel Kinderdijk. Het leuke van deze route is dat er geen kosten aan verbonden zijn!Deel dit bericht met je vrienden!