dinsdag 7 december 2021

Alles over Alblasserdam

Nieuwe groep leerlingen project Kansrijk Alblasserdam van start

6 september 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Afgelopen woensdag 5 september om 08.30 uur startte een nieuwe groep in ParticiPand met lessen aan leerlingen die naar school gaan in het kader van het project Kansrijk Alblasserdam. De gemeente Alblasserdam betaalt voor deze leerlingen het lesgeld en het boekengeld. Na een succesvol eerste jaar, waarbij 14 leerlingen hun diploma hebben behaald, startte woensdag een tweede groep. Van de gediplomeerden van afgelopen jaar is ongeveer de helft naar een vervolgopleiding gegaan, de anderen hebben werk gevonden. 

Het verschil met afgelopen jaar is, dat er nu op verzoek van de gemeente Alblasserdam een dagdeel extra taalles aan het programma is toegevoegd. Een groot deel van de nieuwe leerlingen zijn Alblasserdammers met Nederlands als tweede taal. Door extra taalles aan te bieden, verwacht de gemeente dat de leerlingen op een hoger niveau zullen kunnen uitstromen. 

De 15 leerlingen beginnen in de Entree-klas van ROC Da Vinci College, een eenjarige opleiding op MBO1-niveau. Zij gaan anderhalve dag per week naar school en lopen twee dagen stage. Met een Entree-diploma op zak kunnen zij een opleiding op MBO2-niveau gaan volgen of op zoek gaan naar werk, bijvoorbeeld in de zorg of techniek, waar een flink tekort aan vakmensen is.

Kansrijk Alblasserdam is bedoeld voor inwoners van Alblasserdam die hun kansen op de arbeidsmarkt willen vergroten. 

Deel dit bericht met je vrienden!