dinsdag 7 december 2021

Alles over Alblasserdam

Verenigingen uit Alblasserdam gaan vanaf 15 september loten verkopen van Grote Clubactie

7 september 2018 (door Hennie van der Zouw)

ALBLASSERDAM - Vanaf 15 september gaan er weer 225.000 enthousiaste clubleden op pad om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Leden van verenigingen uit Alblasserdam doen mee aan de jaarlijkse actie om hun clubkas een financiële injectie te geven. Verenigingen in Nederland rekenen elk jaar op de opbrengsten van de Grote Clubactie om de clubkas te spekken. Clubs hebben deze middelen vaak hard nodig, voor de aanschaffing van nieuwe materialen of de organisatie van een jeugdactiviteit. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. 

De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 46e editie. Directeur Frank Molkenboer: "Verenigingen hebben de inkomsten uit de Grote Clubactie hard nodig. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een likje verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede en doelgerichte bestemming. Van elk verkocht lot à € 3,- gaat € 2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen vrienden, familie en inwoners van Alblasserdam, de deelnemende clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij!"

9 miljoen opbrengst met 5.500 clubs
Jaarlijks doen er 5.500 sport-, cultuur- en hobbyverenigingen mee aan de landelijke actie. Zo'n 225.000 lotenverkopers realiseren daarmee samen rond de 9 miljoen euro. Verenigingen halen met deze actie per club gemakkelijk een bedrag tussen de € 1.000,- en € 15.000,- op.

Geld naar de clubkas
Het opgehaalde bedrag wordt besteed aan uiteenlopende doelen. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. Hiermee kunnen clubs dat ene jubileumfeest organiseren, waar ze zonder de actie geen geld voor hadden. Of bijvoorbeeld nieuwe uniformen of materialen aanschaffen, die nodig aan vervanging toe zijn.

Deelnemen kan nog steeds
Verenigingen kunnen nog steeds deelnemen aan de actie. Ga hiervoor naar clubactie.nl of bel 013 - 455 28 25.

Dit jaar doen in Alblasserdam de volgende clubs mee:
- Alblasserdamse Hc Souburgh
- Kinderdijkse Voetbalvereniging De Zwerver
- Kracht Door Oefening
- Voetbalvereniging Alblasserdam
- Volleybalvereniging Smash 66
- Zwem- En Poloclub Wiekslag

Over de Grote Clubactie
De Grote Clubactie faciliteert sport-, cultuur- en hobbyverenigingen in het genereren van inkomsten, door middel van lotenverkoop. Met de opbrengst kunnen deze clubs mooie doelen realiseren, zoals nieuwe materialen, op kamp of het opknappen van het clubhuis. Het unieke van de Grote Clubactie is dat 80% direct naar de clubkas gaat, de resterende 20% gaat onder meer naar prijzen en de organisatie van de loterij. De Grote Clubactie is in 1972 bedacht door Pierre Claessens, chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. Tijdens de eerste Grote Clubactie werden er 55.000 loten in Tilburg verkocht. In 1977 brak de Grote Clubactie landelijk door in heel Nederland. In 2017 namen er 5.500 verenigingen deel aan de Grote Clubactie en werden er 2.965.066 loten verkocht. Dit resulteerde in een opbrengst van  € 8.895.198.

Lees meer over:

sport grote clubactie
Deel dit bericht met je vrienden!