dinsdag 7 december 2021

Alles over Alblasserdam

Peter Zevenbergen nieuwe partijvoorzitter SGP

13 september 2018

ALBLASSERDAM - Het hoofdbestuur van de SGP heeft Alblasserdammer en out-wethouder Peter Zevenbergen gekozen als nieuwe partijvoorzitter. Zevenbergen volgt Maarten van Leeuwen op die sinds maart 2011 voorzitter was.

Maarten van Leeuwen liet dit voorjaar het hoofdbestuur weten dat hij na de herdenking van het 100-jarig jubileum van de partij terugtreedt als voorzitter. Hij heeft inmiddels de leeftijd van 70 jaar bereikt en wil graag meer tijd doorbrengen samen met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Van Leeuwen blijft als lid nog wel deel uitmaken van het hoofdbestuur.

Het hoofdbestuur is Van Leeuwen zeer erkentelijk voor zijn inzet  in de voorbije zeven jaren. Van Leeuwen deed zijn werk met liefde en grote inzet. Zelf kijkt hij dankbaar terug. “De Heere gaf kracht om deze taak te mogen doen vanuit een innerlijke overtuiging dat de beginselen van Bijbels genormeerde politiek het waard zijn om uit te dragen in onze samenleving. In de jaren dat ik voorzitter mocht wezen voelde ik me gesteund door het vertrouwen dat ik van het hoofdbestuur en vanuit de breedte van de partij in ruime mate mocht ondervinden. Ik wil iedereen daarvoor hartelijk bedanken. Het deed me goed.”

Op 12 september neemt Zevenbergen het voorzitterschap over. De 62-jarige Zevenbergen maakt sinds 2001 deel uit van het hoofdbestuur van de SGP en is vanaf 2002 secretaris. In het dagelijks leven is Zevenbergen directeur van de locatie Guido de Brès van het Wartburgcollege in Rotterdam. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Adullam Gehandicaptenzorg. Van 1985 tot 2002 was hij gemeenteraadslid (en vanaf 1986 fractievoorzitter) voor de SGP in Alblasserdam. Vanaf 1994 tot 2006 was hij wethouder in deze gemeente.

Het hoofdbestuur wenst Peter Zevenbergen van harte Gods zegen toe in zijn nieuwe functie. Zevenbergen: “Ik zie het als een voorrecht en als een grote verantwoordelijk de partij de komende jaren - als de Heere mij het leven en de gezondheid geeft - te mogen dienen in de functie van voorzitter. Ten diepste gaat het niet om de partij, niet om een voorzitter, maar om de beginselen van Gods Woord bewogen en getrouw uit te dragen in ons land. Ik hoop het in mij gestelde vertrouwen, zoals ik dat ervaren heb als secretaris, nu als voorzitter niet te beschamen. Een van de eerste dingen die gaan spelen zijn de vier verkiezingen die gepland zijn volgend jaar, die voor de Provinciale Staten, de Waterschappen, de Eerste Kamer en Europa. Voor de SGP staat veel op het spel. Ik hoop dat we het belang van een stevige SGP-uitslag goed weten over te brengen op de kiezers. Daar zal ik zeker mijn steentje aan bijdragen.”

Lees meer over:

peter zevenbergen
Deel dit bericht met je vrienden!